Chovanyecz Emese kupagyőztes

2024.08.20. 08:30

A kerékpáros gravel versenyág első hivatalos sorozatát rendezték meg itthon

Egy hétvége két napján rendezték meg a Bianchi Gravel Magyar Kupa sorozat utolsó két versenyét. A Green Zone-ZKSE tagjai jól teljesítettek és összetettben is sikerült megszerezniük három dobogós helyet.

Varga Andor

Horváth Sándor a Sárvár-Vasvár viadalon. Az itt elért második hely is kellett az összesített bronzéremhez

Fotó: ZKSE

A gravel versenyág az országúti és a hegyikerékpározás elegye, az MK-sorozat pedig történelmi jelentőséggel bírt, hiszen az első hivatalos sorozatként rendezték meg idehaza. A záró hétvége szombati napján Vas vármegye volt a helyszín, ahol Sárvár-Vasvár futam várt a mezőnyre. A viadalon az eső volt az úr, olyannyira, hogy a szervezőknek a hosszú táv tervezett útvonalát is módosítaniuk kellett a lehullott rengeteg csapadék miatt. A kerékpárosokat azonban kemény fából faragták, megküzdöttek az elemekkel és szép zalai helyezések születte
A ZKSE eredményei. Hosszú táv, nők, master: 1. Cséri Szilvia. Férfiak, master: 10. Káldi Tamás. Rövid táv, férfiak, felnőtt: 13. Farkas Péter. Master: 2. Horváth Sándor, 10. Pálmai Zsolt.
Vasárnap őrségi versennyel folytatódott és zárult a kupasorozat. Az időjárás ekkor már kifogástalan volt.
Hosszú táv, nők, master: 1. Chovamyecz Emese. Rövid táv, férfiak, master: 3. Horváth Sándor, 7. Pálmai Zsolt.
A záró futammal pedig ki is alakult a gravel Magyar Kupa végeredménye: a szezon során öt versenyt rendeztek (ezek egyikét Gyenesdiáson), a ZKSE tagjai pedig az összetettben három dobogós helyet szereztek: Chovanyecz Emese kupagyőztes lett (nők, hosszú táv, master), ugyanebben a kategóriában Cséri Szilviáé lett a harmadik hely, míg Horváth Sándor a férfiak rövid távú master mezőnyében szerezte meg a bronzérmet.
A ZKSE tagjainak további összetett helyezései. Rövid táv, férfiak, master: 6. Pálmai Zsolt, 12. Káldi Tamás. Felnőtt: 41. Farkas Péter. Hosszú táv, férfiak, master: 16. Dervalics Gábor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában