Vasárnap a Fehérvár FC otthonában a Zete

2024.08.17. 12:00

A ZTE FC bátor játéka lehet a kulcs a Fehérvár FC ellen is

Az európai kupaküzdelmek mellett folytatódik a labdarúgó NB I. sorozata is, és a hét végén a 4. forduló találkozóit rendezik meg. A ZTE FC csapata vasárnap (15.30) a Fehérvár FC vendége lesz, annak a csapatnak, amely szerdán még a Európa Konferencia-ligában lépett pályára, de a ciprusi Omonia jelentette a végállomást is a fehérváriak számára.

Kerkai Attila

Mim Gergely bátran lőtt a Paks elleni meccsen és volt is eredménye ennek... Lőni kell, ha alkalom lesz rá, hiszen csak ebből születhet találat Fotó: Szekeres Péter

Csak a tények kedvéért: a Fehérvár FC  az első mérkőzésen még   az előző héten 1-0-ra kapott ki idegenben, ami akkor még egy biztató eredménynek számított, de jött a szerdai visszavágó és  odahaza is 2-0-ra kapott ki a fehérvári csapat. A mérkőzés után Pető Tamás, a fehérváriak vezetőedzője nyilvánosan is  kritizálta csapatát a hozzáállás tekintetében.  

 Ez viszont a múlt, jelenleg a ZTE FC három meccsből kétszer vesztett, egyszer nyert, a Fehérvár FC eddig egy győzelmet és egy döntetlent  ért el, és egyszer szendetett vereséget. Amikor Márton Gáborral, a ZTE FC szakvezetőjével  beszéltünk,  két dolgot  is említett:  ő nem szereti nyilvánosan  kritizálni  a játékosait, a másik, hogy az első két, vesztes találkozó után sem sem érzett elkeseredést a társaságon,   persze a Paks elleni győzelem nagyon jól jött nekik. 

- Két dolog lehetséges, vagy megsértődnek a játékosok, vagy észbe kapnak egy ilyen kritika után, de én nem foglalkozom ezzel, nekünk saját magunkra kell figyelni  -  mondta  lappunk felvetésére Márton Gábor. -  Az első három  fordulóban sem éreztem, hogy ne lenne meg bennünk   győzni akarás,  a harmadik meccsünkön, a Paks ellen  ez már eredménnyel is párosult. A három pont az három pont, mindegy, hogy az ember ki ellen szerzi meg. Bátran kell játszanunk vasárnap is, ez a legfontosabb,  felkészülünk az ellenfél  erősségeire és a gyengeségeire is, ahogy minden bizonnyal  ők is ezt teszik  velünk kapcsolatban. 

Érdekes lesz a találkozó abból a szempontból is , hogy két volt ZTE-játékos  jelenleg a Fehérvár FC-t  erősíti. Bedi Bence  12 évig  tartozott a ZTE FC kötelékébe, és a nyáron  nem újította meg szerződését Egerszegen. Új kihívást keresett, végül a Fehérvár FC-nél találta ezt meg, de nyilvánvalóan,  a ZTE szimpatizánsainak  a szemében  egy olyan játékos marad,  akinek a ZTE-hez való kötődése  elvitathatatlan. Huszti András  pedig jelenleg  kölcsönszerződéssel szerepel Fehérváron. 

Akiket nem kell majd keresni a kék-fehérek  vasárnapi összeállításában, ők a sérültek. Stefanos Evangelou,  Csonka András,  Csóka Dániel is  különmunkát végez, ahogy Yohan Croizet is, akinek  a bokája a múlt heti, Paks elleni  találkozó előtt fordult alá. 

      

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában