Szombaton a Paks ellen nem lesz könnyű

2024.08.09. 18:45

A ZTE FC-nél már nagyon várják a pontokat

A harmadik forduló következik a labdarúgó NB I új idényében és a ZTE FC szombaton (19.45) azt a Paksot fogadja, amely veretlenül kezdte a szezont, ráadásul a nemzetközi porondon is jól szerepel.

Kerkai Attila

Mim Gergely vezeti a labdát az MTK elleni első, hazai találkozón. Akkor nem jött össze a győzelem a ZTE FC csapatának, most újra hazai környezetben játszanak a kék-fehérek, és remélik, végre pont is kerül a nevük mellé

Fotó: Szekeres Péter

Nincs könnyű helyzetben a ZTE FC, s noha akár pontokkal is rendelkezhetne már, de egyelőre az első két forduló után még nincs a neve mellett egyetlen egy pont sem. Azon el lehet gondolkodni, hogy mennyi hiányzott ehhez. Leginkább percekben, hiszen az MTK  és a Puskás FC elleni két találkozóján is a ráadásban, azaz a hosszabbítás perceiben kapott gól fosztotta meg Márton Gábor együttesét a pontszerzéstől.  

Azt a címet adtuk legutóbbi tudósításunknak, hogy üldözi a balszerencse a ZTE FC csapatát, hiszen balszerencsés mozzanat, amikor tényleg már a vége fele jár a mérkőzés és jön egy gól, ugyanakkor hiba is. Mert gólt kapni, azt mindig hiba előzi meg, nagyobb odafigyeléssel mindez elkerülhető. Márton Gábor, a ZTE FC szakvezetője is most már abban bízik, hogy fordul a kocka.

– Készülünk, bízunk benne, hogy most már a pontok is jönnek majd – mondta a zalaiak vezetőedzője, amikor a szombati találkozóval kapcsolatban megkerestük. – Sajnos mindkét mérkőzésen elkövettük ugyanazt a hibát, hogy hagytuk beadni az ellenfél játékosát és nem támadtuk meg. Ettől persze még nem kell gólt kapni, ezen kívül pedig voltak ziccereink is, amivel például mi is lezárhattuk volna ezeket a meccseket. Ugyanazt tudom mondani, mint a legutóbbi találkozónk után: akkor lennék elkeseredve, ha ezeken a meccseken lefutballoztak volna bennünket. Erről szó sem volt, úgyhogy bízni kell magunkban, a lehetőségek megvannak a meccseken, de meg kell találni a góllövőcipőt.

A szombati ellenfél – el kell ismerni – egy jó formában lévő Paks lesz, hiszen leszámítva az Európa-ligában a nyitómeccsét, azóta gólokat lő és nyer. Szerdán, a Konferencia-ligába 2. selejtezőkörének első meccsén hazai pályán 3-0-ra nyert a montenegrói Mornar ellen. A visszavágó előtt esik közbe a ZTE FC elleni bajnoki meccse, de Márton Gábor nem számít különösebb változásra emiatt.

– A Paks bő kerettel rendelkezik és van egy kialakult játéka – szögezte le. – Biztos vagyok benne, hogy más összeállításban állnak fel ellenünk, mint szerdán, ettől függetlenül nem fog mást játszani a csapatuk, mint amit eddig is. Egy jó csapatról van szó, nehéz ellene játszani. Ahogy nekünk, úgy nekik is fontos, hogy újabb pontokat szerezzenek. Jól kell semlegesítenünk a hosszú labdáikat, ez fontos lesz. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában