A Festetics-parkba költözik a futófesztivál

2024.08.18. 08:30

Készülhetnek a Keszthelyi Kilométerekre

Az idén sem marad el a Keszthelyi Kilométerek futófesztivál, amit a jövő hét végén Intersport Keszthelyi Kilométerek néven rendeznek meg a Balaton-parti város szívében.

Kerkai Attila

Patinás környezetben, a Festetics-kastély parkjában is futhatnak a résztvevők

Fotó: KKM

Az esemény kétnapos lesz (augusztus 24-25.), de ez  szinte már megszokott a KKM esetében, és mint megtudtuk, a versenyközpont ezúttal a Festetics-kastély hátsó parkjában lesz felállítva, ahonnan a futamok is indulnak. Szombaton Ódor Klíma gyermekfutamok (250 m - 1500 m) lesznek soron, vasárnap pedig a felnőtteké lesz a terep, és bő lesz a választék is. A futamokon (3 km - 7 km - 14,2 km - 21,5 km egyéni és 14,2 km páros, valamint 21,5 km váltó) mindenki a felkészültségének megfelelően tud majd választani. Az idei verseny különlegessége a kastélypark, mint versenyközpont lesz, valamint a 7 km-es körpálya a Helikon Parkban és a Fenyves allén át. 

Ugyancsak újdonságai lesznek a versenynek a családi biciklitúrák a Festetics látványosságokhoz. Szombaton  14 órakor 16 km-es családi kerékpártúra a fenékpusztai Festetics-majorhoz, helyszíni idegenvezetéssel, vasárnap pedig 8:30-kor egy 28 km-es családi kerékpártúra indul a balatongyöröki Szépkilátóhoz, helyszíni idegenvezetéssel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában