Vármegyei foci

2024.08.18. 20:38

Második meccsét is megnyerte a Hévíz és a ZTE FC II az I. osztályban

A hét végén a 2. fordulót rendezték a Zala vármegyei labdarúgó-bajnokság I. osztályában, egy mérkőzést ezúttal is későbbre halasztottak.

Zaol.hu

A Kinizsi Gyenesdiás a második félidőben fordított és nyert a Tarr Andráshida SC (kékben) ellen

Fotó: Pezzetta Umberto

Kiskanizsai Sáskák–ZTE FC II 0–4 (0–2)
Kiskanizsa, 50 néző. Jv.: Tóth A.
Kiskanizsa: Parragi – Rákhely, Kotnyek, Szmodics (Pataky), Dolmányos, Petánovics, Takács, Dömötör, Ötvös (Horváth G.), Füzesi (Turi), Mismás. Játékos-edző: Rácz Szabolcs.
ZTE FC II: Barbarics – Takács (Mecséri), Rózsa, Baráth (Blum), Deme (Szabó B.), Boros, Bodrogi, Király (Ferenczy), Wolf, Mulasics (Szindekovics), Molnár K. (Vert). Edző: Horváth Gábor.
A tavaly még magasabb osztályban játszó vendégcsapat igazolta magasabb képzettségét, hisz a mérkőzést végig irányítva magabiztos győzelmet ért el. Persze a körülmények is velük voltak, hiszen az első negyedórában hazai hibák segítették őket, ekkor két találat is született. Később kiegyenlítettebb lett a játék, néhány kiskanizsai próbálkozás is volt, de ezek eredménytelennek bizonyultak. Fordulás után sem változott a játék képe, még kétszer zörgött a hazai háló, így összességében meggyőző, fölényes játékot produkálva született meg a megérdemelt vendéggyőzelem.
Gólszerzők: Bodrogi, Takács M., Mecséri, Wolf.
Jók: az egész csapat, ill. Deme, Boros, Wolf, Mulasics.

Gyenesdiás Kinizsi–Tarr Andráshida SC 3-2 (1-2)
Gyenesdiás, 50 néző. Jv.: Lakics P.
Gyenesdiás: Für – Zsiga, Nagy G., Csák, Molnár (Bertók), Taróczai (Czafit), Karancz, Szekér, Sipőcz (Dobján), Szabó M. (Baki), Szabó G. Edző: Kocsis Norbert.
Andráshida SC: Molnár – Fábián, Jándli, Soós (Büki), Nagy-Palócz, Vígh, Kiss L., Czotter, Török (Sipos), Fábián, Cseke. Játékos-edző: László Dávid.
Fordulatos mérkőzésen az első támadás végén, szögletrúgásból gyorsan megszerezte a vezetést a hazai csapat. Taktikus játék mellett magukra találtak a fiatal vendégek és a félidő hajrájában a vezetést is átvették. A szünetben Kocsis edzőnek sikerült új lendületet adni a csapatának és nemcsak újabb előnyre tettek szert, hanem egyúttal a rég várt hazai győzelmet is megszerezték.
Gólszerzők: Molnár, Czafit (11-esből), Bertók ill. Jándli, Nagy-Palócz.
Jók: Szabó G., Zsiga, Nagy G., Für, ill. Czotter, Jándli, Kiss L.

Magnetic Andráshida TE–Hévíz 0–2 (0–1)
Zalaegerszeg-Andráshida, 50 néző. Jv.: Kondákor M.
Andráshida TE: Szabó B. – Kaprinai (Baksa), Kotsis, Karvalics, Luter, Cséber, Anti (Bognár), Németh K., Kalamár (Rohonczy), Igazi, Benczik. Edző: Szabó II Zsolt.
Hévíz: Paksy – Filó, Tóth I. (Kustán), Takács, Szindekovics (Rózsás), Bontó (Erdősi), Sabján (Darmai), Huszár, Damina (Nyári), Fábián, Iberhart. Edző: Damina László.
Kánikulai melegben kezdődött a mérkőzés, emiatt már a találkozó elején mindkét csapat részéről a koncentráció hiánya volt felfedezhető. Ez sok pontatlan megoldást, ki nem kényszerített hibát eredményezett, a hazaiak egyik ilyen védekezési megingása végén pedig Bontó révén a Hévíz szerzett vezetést gyakorlatilag a semmiből. Ezt követően az ATE átvette az irányítást, előbb Kaprinai került ígéretes helyzetbe, majd Karvalics lövése pattant ki az oldalsó kapufáról. A szünet előtt Anti előtt is adódott még egy ziccer, de ez is kimaradt. A második félidőben tovább próbálkozott a Andráshida TE, mentek az egyenlítő gólért, de ahogy futott előre az óra, a lendület is úgy fogyott szép lassan. Emiatt a második játékrész már jóval kiegyenliettebbre sikerült: a hazai helyzetek mellett a vendégcsapat is kapufát lőtt. A mérkőzést végül tíz perccel a lefújás előtt Nyári döntötte el, a kitámadó hazaiak védelmét egy gyors kontratámadás végén mattolta a fürdővárosi együttes.
Gólszerzők: Bontó, Nyári.
Jók: Anti B., Németh K. ill. Iberhart, Szindekovics, Paksy.

Technoroll Teskánd–Szepetnek 2–2 (0–1)
Teskánd, 100 néző. Jv.: Farsang B.
Teskánd: Garai – Gyarmati (Bresztovszky), Kiss P., Gájer, Ferenczi, Szökrönyös (Szekeres), Csongár (Kiss D.), Bakos (Szabó B.), Major, Boronyák (Csonka), Penczák (Bedő). Edző: Kovács Imre.
Szepetnek: Bocskai – Üst (Kobra), Losonczy, Pápai, Schuller (Bilák), Szabó B., Csavari (Pál), Szilveszter, Orsós (Dömötör), Kolman, Bános. Játékos-edző: Nagy Tamás.
Ellentétes félidők, alacsony színvonalú játék, igazságos döntetlen.
Gólszerzők: Ferenczi, Gájer, ill. Dömötör, Gyarmati (öngól).
Jók: senki, ill. Bocskai, Pápai, Schuller.
U19: Teskánd–Szepetnek 2–4.

Semjénháza–Zalaszentgrót 1–1 (0–0)
Semjénháza, 150 néző. Jv.: Farsang B.
Semjénháza: Németh – Hompó (Sifter), Novák, Körösi, Horváth, Kapuvári, Ribarics, Ódor, Baglady M., Szilágyi, Baglady K. (Pál). Edző: Keszei Ferenc.
Zalaszentgrót: Osbáth – Vajda, Kovács L., Doszpoth, Kovács-Braun, Horváth B. (Kovács D.), Horváth S., Lampert, Kovács P., Horváth D., Czibor. Edző: Bencze Péter.
Az első félidő küzdelmes, férfias játékot hozott, a hazai fiatalok felvették a kesztyűt a rutinos vendégcsapattal szemben. A második játékrészben a zalaszentgrótiak megszerezték a vezetést, de a semjénházai csikócsapat egalizálni tudta az eredményt, és megérdemelten tartotta otthon az egy pontot. Igazságos döntetlen született.
Gólszerzők: Körösi, ill. Czibor.
Jók: az egész csapat, ill. senki.
U19: Semjénháza–Zalaszentgrót 0–1.

Lenti TE–Zalakomár-Zalakaros 3–1 (2–0)
Lenti, 200 néző. Jv.: Baranyai R.
Lenti TE: Kiss B. – Mentes (Fentős), Simonfalvi, Kiss K., Sárkány (Pál), Ritlop, Takács (Csiszár), Horváth B., Nagy B. (Végi), Varga M. (Gortka), Pálinkás (Bertalics). Edző: Völgyi Márk.
Zalakomár-Zalakaros: Dömötör – Horváth J., Takács Cs., Mutter A. (Takács D.), Neubauer (Matyovszky), Tinó, Madarász F., Mutter M., Horváth T., Mészáros (Madarász Z.), Madarász Sz. Edző: Mutter Attila.
Az első félidőben a hazai csapat uralta a játékot és az adódó helyzeteit jól kihasználta, így 2–0-s eredménnyel vonultak a félidőre a csapatok. A második játékrész 65. percéig a vendégcsapat jól játszott és többször is jó kontrákat vezetett, de a hazaiak kapusa útját állta a zalakomári gólszerzési lehetőségeknek. Végül egy szép támadásból szépítettek a vendégek. Az utolsó 15 percben a lenti együttes jól kontrázott, és bebiztosította győzelmét egy újabb góllal. A hazaiak helyzeteik alapján megérdemelten tartották otthon a három pontot.
Gólszerzők: Sárkány, Nagy B., Bertalics, ill. Neubauer.
Jók: Kiss B., Nagy B., Simonfalvi, Ritlop, Horváth B., ill. Dömötör, Tinó, Mutter M.

A Clean Medic Zalalövő–Csesztreg mérkőzést későbbre halasztották.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában