Pályára lépett a híres, Manchester United elleni meccsen is

2024.08.30. 14:42

Ötvenéves lett Vincze Ottó, a Fradiban és a ZTE-ben is játszott

Augusztus 29-én ünnepelte 50. születésnapját a Ferencvárosi TC korábbi válogatott középpályása, aki a ZTE-ben is futballozott.

Zaol.hu

Vincze Ottó 2001-ben került a bajnoki címvédő Zalaegerszeghez Fotó: MTVA/Archív

Vincze Ottó 1974-ében, Ózdon született. Pályafutását is szülővárosában, a helyi csapatban kezdte - írja a puskasintezet.hu. Később Budapestre költözött családjával, hogy a Ferencváros labdarúgója legyen. Már 16 évesen külföldre, a svájci FC Sionhoz igazolt, majd 1994-ben a katonaság miatt hazajött és kölcsönbe a Vasashoz került. Másfél évig Angyalföldön játszott, az 1995-1996-os idényre pedig a Ferencvároshoz adták kölcsön. Akkor az FTC első magyar válogatott klubcsapatként bejutott a Bajnokok Ligája-főtáblára és megnyerte a magyar bajnokságot. Vincze mind a hat BL-csoportmeccsen játszott, az elsőn két gólt szerzett.

Ezután a Sion gárdájához került: 1996 őszén 9 bajnokin játszott és pályára lépett a Kupagyőztesek Európa-kupájában (KEK), így ő is kivette a részét a klub 1996–1997-es bajnoki címéből. Vincze 1997-ben a FC Barcelonához ment kölcsönbe, de a sérülése és az eltiltása miatt nem tudta beverekedni magát a csapatba, ezért nem igazolták le végleg. Kölcsönbe a Fradihoz került és két bajnoki ezüstöt nyert. 1999-ben a német másodosztályban játszó Mannheimhez szerződött, majd két szezonnal később a Bundesligás Energie Cottbushoz ment.

Két év után tért ismét haza, ekkor került a bajnoki címvédő Zalaegerszeghez. 2002 augusztusában pályára lépett a híres Manchester United elleni meccsen, ahol megverték az angolokat. 

Két évvel később a Győri ETO játékosa lett három idényre, 2007 és 2008 között az NB II-es Ferencvároshoz ment. Vincze pályafutása végén az osztrák Sankt Margarethen együttesében, Biatorbágyon és Dunaszegen játszott.

Családjában is fontos szerepet játszik a sport: testvérével, Vincze Gáborral a Ferencvárosban és a magyar válogatottban együtt játszott, három fia közül pedig a legidősebb, Ádám a NB II-ben focizik. Felesége a magyar női kézilabda legendája, Görbicz Anita.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában