Endrédi Máté ért fel elsőként a hegyre

2024.09.17. 14:48

Országúti kerékpáros versenyeken is részt vettek a közelmúltban a Green Zone-ZKSE tagjai

A közelmúltban országúti versenyeken öregbítették az egyesület hírnevét a zalaegerszegi Green Zone-ZKSE kerékpárosai.

Varga Andor

A velemi célban a mezőny ZKSE-s tagjai: Dervalics Gábor, a győztes Endrédi Máté és Forgács Patrik Fotó: ZKSE

Az idei Master Országúti Bajnokságot Nagyvelegen rendezték meg, ahol 20 kilométeres és 280 méter szintemelkedést tartalmazó körpálya, illetve kategóriánként különböző táv várt az indulókra. A versenyzőknek a hőséggel is meg kellett küzdeniük, de a legtöbb zalainak ez is sikerült.
Eredmények. Master1 (táv: 100 km): 10. Rugyai Csaba. Master2 (100 km): 7. Dervalics Gábor, 8. Horváth Szabolcs. Master3 (60 km): 12. Balaicz Róbert. Nyílt futam (60 km): 2. Endrédi Máté, 7. Forgács Patrik.

A Master Országos Bajnokságon az előtérben Horváth Szabolcs és Dervalics Gábor gyűri a kilométereket Fotó: ZKSE


Az egerszegiek újra ott voltak a Vas vármegyei Velemben is, ahol a 14. Velem-Hörmann Országúti Kerékpárverseny keretében 5,7 kilométeres táv, illetve 370 m szintemelkedés várt a mezőnyre.
A viadal lassú rajttal indult a faluban, majd az Avar szálló előtt kezdték a résztvevők az éles versenyt, amely a Szent Vid-hegy csúcsáig tartott. A ZKSE tagjai közül Endrédi Máté egy évvel ezelőtt éppen lecsúszott itt a győzelemről, s most a visszavágás reményével indult újra. Az utolsó méterig óriási csatát vívott Süle Róberttel, akit végül hajszállal sikerült megelőznie. A győztes ideje 13:59 perc volt.
A ZKSE további helyezései: 9. Forgács Patrik 14:50, 11. Dervalics Gábor 16:18.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában