Vármegyei foci

2 órája

Kilenc lenti és hat csesztregi találat az I. osztályban

A szezon eddigi leggazdagabb góltermését hozta a 7. forduló a vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban. Az ügyben a Lenti és a Csesztreg tette a legtöbbet.

Zaol.hu

A szepetneki Bános Levente (fehérben) indul újabb rohamra a Semjénháza ellen

Fotó: Szakony Attila

Szepetnek–Semjénháza 2–0 (0–0)
Szepetnek, 170 néző. Jv.: Farsang B.
Szepetnek: Bocskai – Losonczy, Pápai, Schuller, Szabó B., Csavari, Dömötör (Kocsis), Szilveszter (Kobra), Orsós (Üst), Kolman (Nagy T.), Bános (Pál). Játékos-edző: Nagy Tamás.
Semjénháza: Németh M. – Novák, Horváth P., Szilárd, Hompó (Dobri), Horváth K., Ribarics (Ódor), Baglady M. (Pál), Szilágyi (Körösi), Baglady K. (Sifter), Sámi. Edző: Keszei Ferenc.
Igazi taktikai csatározást hozott a szomszédvári rangadó, mely ebből eredően nem a játék szépségét, sokkal inkább küzdelmességét mutatta a szép számú nézőközönségnek. Hazai oldalon a játékos-edző, Nagy Tamás gesztusain érződött leginkább, hogy a presztízsnek azért van szerepe, a Semjénháza részéről pedig az tűnt ki, hogy a zömében fiatalok alkotta csapat, egyben a keret tagjai igyekeznek elsajátítani azt – olvasva is a játékot –, amit Keszei Ferenc kér tőlük egy-egy találkozó apropóján. Az első félidőben talán még a vendégek előtt adódott az addigi legnagyobb lehetőség, a második játékrész viszont egyre nyomasztóbb szepetneki fölényt eredményezett. S ki más, mint az időközben pályára lépő Nagy Tamás egy egyéni akcióját követően meg is szerezte a vezetést a Szepetneknek, melyre kritikus időszakon belül nem kaptak választ, mi több, még a vendéglátók találtak be ismét – le is zárva ezzel lényegében a kimondottan jó hangulatú találkozót.
Gólszerzők: Nagy T., Kocsis.
Jók: Bocskai, Schuller, Szabó Be., Nagy T., ill. Horváth P., Baglady K.
U19: Szepetnek–Semjénháza 2–2.

Zalakomár-Zalakaros–Csesztreg 0–6 (0–3)
Csesztreg, 100 néző. Jv.: Dominkó J.
Zalakomár-Zalakaros: Tóth-Pajor – Takács Cs., Horváth L. (Madarász F.), Horváth J. (Vass), Madarász Z. (Takács D.), Bagó, Mutter, Horváth T., Mészáros (Matyovszky), Madarász Sz., Tinó (Neubauer). Edző: Mutter Attila.
Csesztreg: Gergő (Szmolicza) – Póczak, Lovrencsics (Nagy N.), Szabó K., Biharvári (Őr), Őri Cs., Kiss B., Orbán (Tóth B.), Őri M., Elek, Németh D. (Németh G.). Edző: Tamás Tamás.
A mérkőzésen a vendégcsapat lépett fel támadólag, a hazaiak szervezetten próbáltak védekezni. A csesztregiek pontatlanul és lassan szövögették támadásaikat, ezért nem sikerült nekik vezetést szerezni az első húsz percben. A 25. perc meghozta a vezetést a tavalyi bajnoknak: Őri Martin tört be a tizenhatoson belülre és a védő szabálytalankodott vele, a megítélt jogos büntetőt Kiss magabiztosan értékesítette. A 31. percben növelték előnyüket a vendégek, egy 20 méterről megítélt szabadrúgást Biharvári értékesített. Ezt követően tovább nőtt a Csesztreg mezőnyfölénye és a félidő végén Őri M. is eredményes volt. A második félidő forgatókönyve ugyanaz volt, mint az első játékrészé. Cserékkel frissítette csapatát a vendégek mestere és így még nagyobb lett a mezőnyfölényük. A 60. percben egy újabb szép szabadrúgásgóllal „köszönt be” Nagy Norbert. Ezt követően a magabiztos vezetés birtokában a vendégek kicsit „ész nélkül” támadtak és ebből több hazai helyzet is kialakult. Ezeket elpuskázta a Zalakomár és ezt két újabb találattal büntették a csesztregiek. Először újra Őri M., a találkozó végén pedig Őr volt eredményes. Sportszerű mérkőzésen, jól küzdő ellenfelet győzött le a jobb erőkből álló Csesztreg.
Gólszerzők: Őri M. (2), Kiss B. (11-esből), Biharvári, Nagy N., Őr.
Jók: senki, ill. Őri M., Elek.
Kiállítva: Madarász Sz. (67., Zalakomár-Zalakaros).
U19: Zalakomár-Zalakaros–Csesztreg 2–9.

Hévíz SK–Zalaszentgrót 1–0 (0–0)
Hévíz, 120 néző. Jv.: Major Zs.
Hévíz: Paksy – Fábián, Huszár, Kustán, Iberhart, Szindekovics, Tóth, Bontó, Damina (Nagy), Filó (Buza), Erdősi (Rózsás). Edző: Damina László.
Zalaszentgrót: Osbáth - Jóna, Nikitscher (Kulcsár), Doszpoth, Kovács-Braun (Székács), Horváth B. (Fülöp), Horváth S., Kovács L., Kovács P., Horváth D., Czibor. Edző: Bencze Péter.
Két héten belül másodszor mérhette össze erejét a hazai Hévíz és a vendég ZVFC. A csapatok, ahogy a kupamérkőzésen is, szép számú közönség előtt kezdhették a nagy érdeklődéssel várt megyei rangadót. A mérkőzés 4. percében egy hévízi százszázalékos helyzet kimaradt, ezután viszont a kapuk nem kerültek veszélyben. A Zalaszentgrót átadta a kezdeményezést a hazai csapatnak, gyors kontrákra épített. A hévíziek kezdeményező, támadó játékára több pontatlanság volt jellemző, így a csapatok a félidőben gól nélküli döntetlennel mehettek az öltözőbe. A második játékrészben a hazai csapat ritmust váltott és folyamatosan növelte a mezőnyfölényét, egyre nagyobb nyomást helyezett a zalaszentgrótiak kapujára. A vendégek hősiesen védekeztek, bent volt a játékukban a veszélyes kontratámadás. A Hévíz a 92. percben szerezte a győztes találatot: Nagy visszafejelt labdáját Rózsás higgadtan lőtte a kapuba. A mérkőzést a győzelemért többet tevő hazai csapat megérdemelten nyerte meg a nagyon fegyelmezetten játszó, kiválóan felkészített Zalaszentgrót ellen.
Gólszerző: Rózsás
Jók: egész csapat, ill. mindenki.

Lenti TE–Kinizsi Gyenesdiás 9–2 (8–0)
Lenti, 80 néző. Jv.: Baranyai R.
Lenti TE: Kiss B. (Káli) – Simonfalvi, Kiss K., Sárkány, Bertalics, Völgyi (Pálinkás), Ritlop (Mentes), Kalamár (Pál), Nagy B., Gortka (Fentős), Kondákor (Fábián). Edző: Völgyi Márk.
Gyenesdiás: Vajda – Fehér (Fellner), Zsiga, Molnár Zs., Szekér, Csák, Bertók (Tarnóczai), Besze, Szabó M., Czafit (Karancz), Szabó G. Edző: Kocsis Norbert.
A hazai csapat első félidei szenzációs játékával hamar eldöntötte a három pont sorsát. és a végeredmény ilyen arányban is megérdemelt a Lenti részére.
Gólszerzők: Völgyi (3), Nagy B. (3), Sárkány, Simonfalvi, Kiss K., ill. Csák, Szekér.
Jók: az egész csapat, ill. senki.
U19: Lenti TE–Gyenesdiás 0–2.

Technoroll Teskánd–Horváth-MÉH Kiskanizsai Sáskák 3–2 (1–0)
Teskánd, 50 néző. Jv.: Tóth A.
Teskánd: Garai – Kiss P. (Gyarmati), Gájer, Ferenczi, Csonka, Bresztovszky, Bakos, Bedő, Kiss D. (Szabó B.), Boronyák, Penczák (Szekeres). Edző: Kovács Imre.
Kiskanizsa: Parragi – Kotnyek, Szmodics, Dolmányos, Petánovics, Pataky, Takács, Horváth G. (Dara), Dömötör, Ötvös, Mismás. Játékos-edző: Rácz Szabolcs.
A mérkőzést végigtámadó hazaiak kapitális hibáikkal saját magukat hozták nehéz helyzetbe.
Gólszerzők: Gájer (2), Ferenczi, ill. Petánovics (2).
Jók: Gájer, Bornyák, ill. az egész csapat.

Clean Medic Zalalövő–Magnetic Andráshida TE 2–1 (0–0)
Zalalövő, 120 néző. Jv.: Siket L.
Zalalövő: Kovács D. – Csáki, Őr, Agg (Sipos), Horváth T., Bekes, Sonkoly (Kellner), Radics (Tóth B.), Cseresznyés, Földvári, Horváth D. (Mesics). Edző: Ostrom János.
Andráshida TE: Czirjék – Kaprinai, Péhl (Bognár), Karvalics, Tóth D., Szemes, Szabó P., Cserép (Németh K.), Kalamár (Cséber), Igazi (Luter), Benczik (Szabó B.). Edző: Szabó II Zsolt.
Nagy iramban estek egymásnak a csapatok, helyenként kemény játék folyt, ámde sportszerű keretek között. Helyzet alig alakult ki, kiegyenlített mezőnyjáték zajlott. A félidő közepétől csökkent az iram, gól nem született az első játékrészben. Szünet után a hazai együttes Kellner révén gyorsan megszerezte a vezetést, ami nyugtatólag hatott a vendéglátókra, a hazai csapat veszélyesebben focizott. A második ZTK gól, Csáki találata eldöntötte a mérkőzést, még úgy is, hogy az ATE a meccs végén szépíteni tudott.
Gólszerzők: Kellner, Csáki, ill. Bognár.
Jók: Csáki, Földvári, Horváth D., Sipos, ill. Szabó P., Benczik.
U19: Zalalövő–Letenye 3–0.

Tarr Andráshida SC–ZTE FC II 0–6 (0–3)
Zalaegerszeg-Andráshida, 100 néző. Jv.: Lakics P.
Andráshida SC: Molnár M. – László (Sipos), Fábián K., Balog (Fábián B.), Jándli, Soós, Nagy-Palócz (Gulyás), Pataky, Vígh, Kiss L. (Török), Cseke. Játékos-edző: László Dávid.
ZTE FC II: Barbarics (Tóth I.) – Rózsa (Blum), Deme, Vert (Baráth), Szindekovics (Ferenczy), Király (Szabó B.), Wolf (Mecséri), Mulasics, Bodrogi, Meidl, Molnár K. (Györe). Edző: Horváth Gábor.
Az Andráshida SC a bajnokság egyik, ha nem a legerősebb csapatát fogadta, akiknek nyilvánvaló célja, hogy visszakerüljenek az NB III-ba. Az első félidőben mezőnyben még volt egy-két szép akciója a hazaiaknak, helyzeteik is adódtak, de a második játékrészben már inkább a vendégek akarata érvényesült. A hatgólos különbség soknak tűnhet, ezekből három elkerülhető lett volna hazai részről, de a pontrúgásoknál nagyon sok hibát vétettek az ASC játékosai. Ennek ellenére, ha ezek a hibák nincsenek, akkor is 4-5 góllal jobb volt a ZTE FC II ezen a mérkőzésen. A vendégek győzelme teljesen megérdemelt.
Gólszerzők: Szindekovics, Vert, Mulasics, Györe, Soós (öngól), Cseke (öngól).
Jók: Cseke, Jándli, ill. az egész csapat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában