Két zalai csapat lépett pályára szombaton

2024.09.14. 17:03

MOL Magyar Kupa: a ZTE FC továbbjutott, a Nagykanizsa kiesett (frissítve)

Szombaton a labdarúgó MOL Magyar Kupa legjobb 64 csapata között lépett pályára a ZTE FC és az FC Nagykanizsa is.

Kerkai Attila

A piros mezes kanizsaiak és az Ajka csatája hosszabbítást hozott Fotó: Szakony Attila

A hatvaniak bíztak a meglepetés erejében, Zoran Spisljak  vezetőedzője például felelevenítette hogy dolgozott a ZTE FC-nél. Ráadásul a szakvezető a DVSC  vezetőedzője volt akkor, amikor csapata az MK döntőjében 2010-ben a ZTE FC ellen nyert 3-2-ra a régi Puskás-stadionban. Most is elmondta, nagyon készültek a találkozóra, hiszen  nagyon szerettek volna egy jó eredményt elérni. 

FC Hatvan - ZTE FC 0-4 (0-3)

Hatvan, 500 néző. Jv.: Zimmermann (Horváth R., Márkus). 

ZTE FC: Németh E. -  Szendrei,  Várkonyi (Nyíri, 46.), Evangelou,  Medgyes - Ipalibo (Spoljaric, 73.), Sankovic (Cubrilo, 73.), , Kiss B. - Dénes Cs. (Vogyicska, 78.) - Fucak (Sajbán, 60.), Mim. Vezetőedző: Márton Gábor. 

Gólszerzők: Mim (4. - 11-esből), Ipalibo (10.), Fucak (40.), Sajbán (65.)

Márton Gábor, a ZTE FC vezetőedzője  nem "szedte szét"  a védelmet,  kipróbált stabil hátsó alakzatot  vezényelt a pályára,  a többi csapatrészben viszont az előzetesen eltervezett  módosításokkal szerepelt a ZTE FC. A két új szerzemény, Jack Ipalibo és Kristian Fucak is bemutatkozhatott az első tétmérkőzésén az egerszegiek színeiben .   Sőt, nem csak bemutatkoztak, hanem  gólokat is szereztek Hatvanban. A elsőt  egerszegi találatot Mim Gergely szerezte egy jogosan megítélt büntetőből, aztán nem sokkal később Jack Ipalibo  jó 25 méterről bombázott a kapuba. A ZTE FC  nagy fölényben játszott és Fucak is betalált még a szünet előtt. A 3-0 gyakorlatilag már ekkor azt vetítette előre, hogy a ZTE FC biztosan jut tovább és  továbbra is irányította játékot. A 65. percben jött a negyedik gól, amikor Ipalibo egy szép megkerülős csel után majdnem betalált, azonban a kapusról kipattanó labdát Sajbán 14 méterről félfordulattal  lőtt a kapuba. A ZTE FC teljesen komolyan vette ezt a találkozót, ez látszott a játékán, végig szinte egykapuzott és biztosan jutott tovább a legjobb 32 közé.

Márton Gábor vezetőedző  nyilatkozata (ztefc.hu): “Amiért jöttünk azt teljesítettük, jól játszott a csapat, ami egy alacsonyabb osztályban szereplő együttes ellen, úgy gondolom, elvárható. Gratulálok a srácoknak a továbbjutáshoz.” 

 

Az FC Nagykanizsa  pedig hazai környezetben fogadta az NB II.-es  Ajkát. 

FC Nagykanizsa - FC Ajka 2-3 (2-2, 2-2, 2-3)

Nagykanizsa, 400 néző. Jv.: Móri (Bertalan D., Urbán). 

FC Nagykanizsa: Mészáros - Ekker, Szanyi, Kovalovszki, Lakatos (Baranyai, 106.) - Terbe, Godzsajev (Szökrönyös, 46.) - Szabó B. (János N., 106.), László D. (Kovács T., 86.), Lőrincz B. (Kondor, 86.) - Csörgő. Vezetőedző: Gabala Krisztián.  

Gólszerzők: László D. (14.), Lőrincz B. (42.), illetve Tar (29.), Doncsecz (35., 98.).

Az elmúlt két nap esős időjárása alaposan feláztatta az Olajbányász-pálya gyepét is, és a találkozó kezdetén is  hol szemerkélt, hol nem az eső. A találkozón a kezdeti ajkai próbálkozások után  egy nagy bedobás követően  László Dávidhoz került a labda, aki nem hibázott közelről. Vezetett az FC Nagykanizsa és  kiegyenlített mezőnyjáték után   felgyorsultak az események. Hazai részről Szabó kerüljó helyzetbe, nem nem született gól, , majd egyenlített az Ajka. felgyorsultak az események, hiszen a vendégek egy kiugratás végévén Doncsecz révén már vezettek (1-2).  A félidő slusszpoénja a Kanizsaié volt, amikor a 44. percben Lőrincz Bence  leshatárról lépett ki és a kapus mellett helyezett a hálóba, 2-2. Mozgalmas első félidő volt, a második elején  pedig Ekker került helyzetbe, de nem ment be. A   rendes játékidő utolsó perceiben is  akadt még izgalom, és a Nagykanizsa csaknem  be is talált, de nem. 

Következett a hosszabbítás, a végül 120 perces csatát au Ajka nyerte. A 97. percben  a már korábban is gólt szerző Doncsecz döntötte el, amikor Zsolnai passzából, közelről volt eredményes, így 3-2-es összesítéssel az Ajka jutott a Magyar Kupa legjobb 32  csapata közé. 

Gabala Krisztián, az FC Nagykanizsa vezetőedzője így értékelt lapunknak a találkozó után: 

- Elég magas színvonalú találkozón vagyunk túl. Sajnálom a csapatot, mert nagyon jó felfogásban játszott és a rendes játékidő végén megvolt a lehetőség arra is, hogy lezárjuk az összecsapást. Elégedett vagyok a látottakkal, sok tapasztalatot szereztünk a jövőt  tekintve egy jó ellenféllel szemben. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában