Koronkai Zoltán jezsuita szerzetes tart előadást és celebrál szentmisét

Tegnap, 12:30

Zarándoknap a Kerkai 120 emlékév kapcsán

A Kerkai 120 emlékév végéhez közeledve Kerkai Jenő jezsuita szerzetesre emlékeznek szeptember 21–én, szombaton a Mindszentyneumban. Az intézmény második emeleti kiállításán a KALOT alapítója is megjelenik, amit ingyen lehet megtekinteni. Délután Koronkai Zoltán jezsuita szerzetes ismerteti elődje életútját.

Mozsár Eszter

Dr. Koronkai Zoltán SJ jezsuita szerzetes tart előadást és celebrál szentmisét Zalaegerszegen szombaton

Forrás: jezsuita.hu

A Mindszentyneum 13 órakor garantált tárlatvezetéssel és ingyenes kiállításlátogatással várja az érdeklődőket, amely során a Mindszenty életutat és a kommunista diktatúra egyházüldözését mutatják be. Kerkai Jenő középiskolai tanulmányait a Zalaegerszegi Magyar Királyi Állami Főgimnáziumban végezte 1915–1923 között, hitoktatója Pehm (Mindszenty) József volt.

Kerkai Jenő volt a magyar jezsuiták közül a leghosszabb ideig börtönben lévő szerzetes, külön vitrinben őrzünk tőle tárgyakat. A programok az Ars Sacra Fesztivál és a Kulturális Örökség Napjai keretein belül valósulnak meg.

Ezt követően a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Zalaegerszegi Csoportjának szervezésében tart előadást 16 órakor dr. Koronkai Zoltán SJ jezsuita szerzetes, melyben a KALOT alapítójának életútját és a katolikus mozgalmat ismerteti. Az előadás után az atya a Mária Magdolna Plébániatemplomban celebrál szentmisét. Szeptember 22-én, vasárnap 8 óra 30 perckor Csesztregen lesz búcsúi szentmise Kerkai Jenő tiszteletére.

Koronkai Zoltán SJ summa cum laude minősítéssel doktorált a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán 2024 júniusában. Kutatási témája a múlt század egyik meghatározó jezsuita alakja, Kerkai Jenő élete és munkássága volt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában