Újabb riválist kaptak, de továbbra is gond a kevés mérkőzésszám

2024.09.13. 12:30

ZTE-ZÁÉV: alapcél a dobogó

Az elmúlt bajnoki idényben harmadik helyen zárt a ZTE ZÁÉV női szuperligás tekecsapata. A nyár során nem történt nagy változás a csapat háza táján, mindössze egy új játékos érkezett. Az idei bajnoki cél szintén a dobogó valamelyik foka.

Bedő István

Horváth Katalin korábbi visszatérése mindenképpen jól jött az egerszegi csapatnak, és az is, hogy továbbra is számíthatnak rá

Fotó: Pezzetta Umberto

– Ismert, hogy Zalaegerszegen rendezik a tekecsapatok októberi világkupáját, így a pálya júliusi karbantartása után elkezdtük a felkészülést - számolt be az előkészületekről  Baján János edző. – Volt egy háromnapos összetartásunk, ahol két edzőmérkőzést játszottunk, de hazai pályán is volt gyakorló mérkőzésünk. Úgy néz ki, hogy idén bővebb játékoskerettel dolgozhatok, mivel a Ferencvárostól sikerült leigazolni Hegedüs Tímeát, a tavalyi csapatból pedig senki nem távozott.

A ZTE ZÁÉV tavalyi bronzérme után indulhat az NBC Kupában, kiléphetnek nemzetközi porondra. A helyszín Szerbia lesz, Apatin városa. A nemzetközi szövetség hozott egy határozatot, aki hazája bajnokságában a dobogón végzett, annak kötelező indulnia a Bajnokok Ligájában. Igaz, a szövetség pénzt nem ad hozzá, márpedig a BL költségei nem kicsik, ezért a ZTE ZÁÉV indulása így erősen bizonytalan. 

A női Szuperligában megszűnt a Balatoni Vasas, helyére érkezik a Pápa. A Veszprém megyei együttest fiatal, harcos hölgyek alkotják, ifjúsági válogatottal is rendelkeznek. Az országos szövetség tervezte NB I.-es osztály bevezetését, de nem sikerült a bajnokságot elindítania. A kék-fehéreknél továbbra is sérelmezik a kevés mérkőzésszámot, mindössze 14 összecsapás után hirdetnek bajnokot.

– Elnökünk, Borsos József  idén is kardoskodott a mérkőzésszám emelése mellett, de a szövetség nem változtatott a versenykiíráson - folytatta Baján János. – Helyette maradt a Magyar Kupa csökkentett létszámmal, amit nem tartok jónak. A versenykiírásoknál az országos szövetség nem veszi figyelembe a szakmai oldalt. Két külföldön játszó magyar válogatott játékos , Sáfrány Anita és Méhész Anita hazatért, mindketten Tatabányára igazoltak, így a bányászváros csapata alaposan megerősödött, belépett a dobogóvárományosok közé. Az idei bajnokságban az Ipartechnika Győr, a Ferencváros, a Rákoshegy I., a ZTE ZÁÉV és a Tatabánya harcol a dobogóért. Nem lesz egyszerű feladat az éremszerzés sem. Egy biztos,  a papírformát hoznunk kell, ott nem lehet botlani. A rangadókból minél többet megnyerni, akkor az alapcélként megfogalmazott dobogós helyezést teljesíthetjük.

A ZTE ZÁÉV a nyitányon a fővárosban szerepel, a Rákoshegy ellen rangadót játszanak. A zalaiak szeretnék győzelemmel kezdeni a bajnokságot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában