Labdarúgó NB III

2024.10.11. 16:32

FC Nagykanizsa: rangadó a Pécsi MFC ellen

A labdarúgó NB III-ban a 11. forduló következik a hétvégén, a Délnyugati csoport legrangosabb mérkőzését pedig kétség kívül Dél-Zalában rendezik: az éllovas FC Nagykanizsa a 6. helyen álló Pécsi MFC-t fogadja.

Varga Andor

Terbe Botond biztos pont az FC Nagykanizsa együttesében

Fotó: Szakony Attila

Az előző körben az FC Nagykanizsa a sereghajtó Dunaföldvár vendégeként nyert 1-0-ra és visszafoglalta az első helyet a tabellán - köszönhetően annak is, hogy vasárnapi vendége házigazdaként pontokat vett el (1-1) a Kaposvári Rákóczitól.

Ki kitől vett el pontot?

- Szubjektív megítélés kérdése, hogy ebben az esetben ki kitől vett el pontokat - vélekedett ennek kapcsán Gabala Krisztián, a Kanizsa edzője. - Két remek képességű csapat nagyon magas színvonalú mérkőzést játszott, szerintem bármelyikük akár bajnok is lehet.

Az aranyéremre esélyesek között persze ott van az FC Nagykanizsa is, mely impozáns mérleggel (8 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség) vezeti a mezőnyt, s ráadásul utóbbi hat meccsen 16 pontot szerzett. Közben viszont játéka sokszor szenvedős, az egyaránt kieső pozícióban álló Gárdony (1-1) és Dunaföldvár otthonában sem volt kifejezetten magabiztos.

- Mit jelent az, hogy szenvedős? - kérdezett vissza a felvetésre Gabala Krisztián. - Két apró tényezőről mindig elfeledkezünk: a meccsen mindig van egy ellenfél is, nem beszélve a körülményekről, a csapatban pedig emberek játszanak. Én úgy látom, hogy minden a terveink szerint alakul, sőt, a várakozások felett van jelenleg. Ha pedig csak a 11-eseinket értékesítettük volna, akkor nagyobb különbséggel vezetnénk. De ez már a múlt, a jövővel kell foglalkoznunk.

Az FC Nagykanizsa győzni szeretne

Ez a jövő pedig vasárnap 13 órakor érkezik el, amikor az Olajbányász-stadionban elkezdődik a PMFC elleni meccs.

- Természetesen itthon szeretnénk tartani a három pontot, de lehet, hogy az egy is sokat érhet majd a későbbiekben - fogalmazott a zalai tréner. - Az ellenféltől domináns játékra számítok, ehhez fogunk alkalmazkodni.

Az összecsapásra várhatóan messze nem lesz teljes az FC Nagykanizsa kerete: Verpecz, Kondor, János és Godzsajev csütörtökig nem edzett vírusos betegség miatt, Csörgő és Szabó pedig kisebb izomsérülést szenvedett, de a játékukra jó esély van. Jó hír, hogy Gránicz Patrik újra bevethető lesz.

Bajnokcsapat köszöntése

A találkozó szünetében pedig különleges pillanatoknak is tanúi lehetnek a szurkolók: köszöntik a Nagykanizsa 60 év alatti labdarúgó-csapatának tagjait, akik nemrég országos bajnoki címet szereztek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában