Kultúra

2009.04.04. 02:27

Ünnepeltek az 55 éves Báthory-középiskola diákjai, pedagógusai, vendégei

Zalaegerszeg - Osztályteremszínházi előadást is láthattak tegnap a fennállásának 55. évfordulóját ünneplő Báthory István Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Székhelyiskola diákjai, pedagógusai.

Péter Gyöngyi

A Báthory-székhelyiskola alulájában tegnap helyet foglalók előtt először a tanulók humort sem nélkülöző műsora idézte fel az intézmény múltbéli jeles történéseit.

Köszöntőjében az igazgató, Kónyáné Tömpe Lívia vette sorra a többarcúvá lett iskola életének jelentős állomásait. Összegzéséből kiderült, a tantestület nélküli egyosztályos modell jelentősen átalakult, ma már harminc osztálynyi gyermeket oktat több mint hatvan pedagógus, tevékenységüket gazdasági és technikai munkatársak segítik a kereskedelem és vendéglátás országosan elismert iskolájában. A kereskedelem - marketing szakmacsoportban elsőként dolgozták ki a középfokú logisztikai szakemberek képzését megalapozó OKJ-s dokumentumokat, bekapcsolódtak a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány Az élet iskolája című programjába, részesei a Leonardo- és a Comenius-programnak, 2007-ben elnyerték a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség kiváló iskola címét, országos tanulmányi versenyeknek adtak otthont. 

Hangsúlyt fektetnek a projektmunkára is, ennek köszönhetően idén újfent kibontakozhattak az ifjak: díszítő és dekorációs produktumaikat az évforduló és a húsvét kapcsán készítették. A jubileum jegyében gasztronómiai versenyt is tartottak a héten. Az évfordulóra tartalmas emlékkönyv is készült.

Az ünnepség keretében Kai Hensel Klamm háborúja című osztályteremszínházi produkcióját is láthattak az érdeklődők Scherer Péter színművész előadásában. A színmű apropóján a mindennapok pedagógiai csapdáiról is szó esett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!