Nagykanizsa

2016.12.13. 12:57

Az év végére is maradt felújítás

Nagykanizsa – Hamarosan befejezik a bajcsai kultúrház tetőhéjazatának cseréjét és a kiskanizsai iskola öltözőinek felújítását. A miklósfai iskolában pedig már végeztek is a nyílászárók lecserélésével.

Pásztor András

Mint azt Tárnok Ferenc, a polgármesteri hivatal vagyongazdálkodási és városüzemeltetési csoportvezetője elárulta: a miklósfai iskolában, az épület keleti és nyugati oldalán, illetve a földszinti részen 70 darab műanyag nyílászárót építettek be a közelmúltban, mintegy 13.9 millió forint értékben.

Nyírő József (elől) és Kovács László éppen a kiskanizsai iskola öltözőit vakolja. Rövidesen a bútorok is a helyükre kerülnek
Fotó: Szakony Attila

– Jól haladnak a munkálatok a kiskanizsai iskolában is, ahol az öltözők teljes körű felújítása zajlik – említette Tárnok Ferenc, aki hozzátette: a helyiségek állapota az 1970-es éveket idézte, így aztán a burkolatcsere, a festés, valamint a beltéri nyílászárók cseréje mellett, a villamos hálózatot és a zuhanyzókat, mosdókat, vécéket is teljesen felújítják. – Minderre 17 millió forint áll rendelkezésre.

A nagyságrendjét tekintve ugyan kisebb, de fontosságát illetően talán a legfontosabb beavatkozást a bajcsai kultúrház tetőhéjazatának cseréje jelenti, mivel az épület beázott az elmúlt időszakban.

A bajcsai kultúrházra is új tetőcserepek kerülnek Fotó: Szakony Attila

– A tető új lécezést kap és a cserepeket is kicserélik, a munkálatokra közel 5.5 millió forintot biztosít az önkormányzat – mondta a csoportvezető, aki hangsúlyozta: a fent említett beruházások még az idei évben elkészülnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!