Indulatok

4 órája

Őrizetbe vették Magyar csákánnyal fenyegetőző rohamosztagosát (frissített)

A férfi arra buzdította Magyar Péter és a Tisza Párt híveit, hogy a mai tüntetésen verjék szét az MTVA székházát.

MW

Magyar Péter

Forrás: Origo

Fotó: Csudai Sándor

A rendőrség a reggeli órákban őrizetbe vette a rohamosztag vezetőjét szigetszentmiklósi lakásán, ahol házkutatást is tartottak – értesült a Ripost. Aa lap megkereste a Budapesti Rendőrkapitányság sajtóosztályát is, ahonnan a következő választ kapták:

Elektronikus úton a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztályához küldött megkeresésére  válaszolva tájékoztatjuk, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság a médiában megjelent hírek alapján közérdekű üzem működésének megzavarására irányuló előkészület vétség gyanúja miatt hivatalból nyomozást rendelt el. Az eljárásban a BRFK rendőrei egy férfit elfogtak, előállítottak, lakásán kutatást hajtottak végre. Elszámoltatása folyamatban van.

Ahogy arról olvasóink lapunkból is értesülhettek, Magyar Péter támogatására egy kisebb akciócsoportot, rohamosztagot szervezett az a férfi, aki a közösségi médiába egy csákánnyal a kezében jelentkezett be, és közölte, szombaton mennek tüntetni a közmédia székháza elé. Később egy videóban arról beszélt, hogy szét fogják verni a székházat, és erre hívta fel Magyar Péter és a Tisza Párt többi hívét is.  

A Magyar Nemzet a Ripost értesülésére hivatkozva arról számolt be, hogy Magyar Péter akciócsoportjának vezetője többszörösen büntetett előéletű, korábban már lopás és garázdaság miatt ítélték el és külföldön is követett már el bűncselekményt, ahol hatóság elleni erőszakért vonták felelősségre.

A Tisza Pártban azonnal megkezdődött  László Donát mentegetése. Megpróbálják mentálisan beteg, zavart embernek beállítani – olvasható a cikkben.

M1: az MTVA hírműsoraiban beszámol a székháza előtti demonstrációról, és továbbra is várja műsoraiba az ellenzéki pártok képviselőit

Magyar Péter az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió vendége volt szeptember 26-án élő adásban, most mégis azért tüntet, hogy élő adásban szerepeljen. A politikus 16 pontos követelést is közzé tett. „A hírműsorainkban természetesen beszámolunk a rendezvényről és továbbra is hívjuk műsorainkba az ellenzéki pártok képviselőit, így Magyar Pétert is” – hangzott el az M1 aktuális csatorna déli híradójában szombaton.

Magyar Péter erőszakos akcióval fenyegetőzik szombati „nyílt levélnek” titulált írásában. Miközben ebben élő közvetítést követel, felemlegeti a 2006-os erőszakos eseményeket, amelyek a Szabadság téren zajlottak a televízió akkori székházánál.

A köztelevízió azokra a kifogásokra válaszolva, amely szerint nem biztosít lehetőséget az ellenzéki pártoknak, köztük a Magyar Péter által vezetett Tisza Pártnak a szereplésre, hangsúlyozta: szeptember 12. óta hat élő adásba hívták meg a politikust, illetve pártja képviselőjét, ebből egyet fogadott el.

A híradóban ismertették, Magyar Péter 16 pontos követelését tartalmazza a nyílt levél, amely szerinte a közmédia valódi közszolgálati médiává alakításáról szól. Egyebek mellett szerepel benne a vezérigazgató, továbbá a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH)vezetőinek lemondása, de visszaállítaná a közmédia feletti politikai felügyeletet is és követeli a sajtó-helyreigazítási szabályok módosítását.

Magyar Péter beleavatkozna a műsorstruktúrába is, amikor követeli a késő esti kínai és orosz híradók valamint az Egyperces híradók megszűntetését, ám a német és az angol nyelvű híradókról nem ír – hangzott el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában