Sport

2010.12.16. 07:29

Zalaiak a magyar-thai box bajnokságon: két-két arany- és bronzérem

Zalaiak is részt vettek a november végén rendezett magyar thai-box bajnokságon, méghozzá az Ong-Bak Muay Thai Box SE színeiben, melyben keszthelyi és zalaegerszegi sportolók is küzdenek.

Kerkai Attila

A fővárosban rendezett bajnokságon a zalai klub négy fővel képviseltette magát és remek eredményeket értek el, tudtuk meg Kucsera Márton edzőtől. A juniorok kategóriájában például a zalaegerszegi Tóth Gábor a 80 kg-osoknál aranyérmet szerzett, aki kiegyensúlyozott és technikás küzdelemben állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára és megérdemelten szerzett bajnoki címet.


A felnőtteknél is akadt zalai siker, hiszen a szintén egerszegi Lénárt Krisztián (80 kg) masszív és kiegyensúlyozott versenyzéssel és a tőle megszokott technikai repertoárt kihasználva ugyancsak bajnoki címet szerzett. Két bronzérem is jutott Zalába. A 87 kg-os súlycsoportban az alsópáhoki Takács László harcos stílusú versenyzés után, míg a 63 kg-osoknál Molnár Benjamin hasonló módon szintén a dobogó harmadik fokára állhatott.

Az eredmények ígéretesek, és a zalai klubnál remélik, hogy hasonlókkal a jövőben is kirukkolhatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!