PTE

2017.09.12. 20:12

Egyre több mechatronikai mérnököt képeznek

Két év alatt megkétszerezte hallgatói létszámát a Pannon Egyetem mechatronikai mérnököket képző intézete Egerszegen.

Arany Horváth Zsuzsa

Pintér Krisztián nagyatádi elsőéves hallgató a fogadalomtétel pillanataiban

Fotó: Katona Tibor

Ez a tegnap délutáni ünnepélyes tanévnyitón hangzott el, amikor egyetemi polgárrá fogadták a 39 elsőéves hallgatót, akik a zalai megyeszékhelyen kezdik meg a Veszprém központú felsőoktatási intézményben folytatandó tanulmányaikat. Németh Sándor, a mérnöki kar dékánhelyettese méltatta a Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézet eredményeit, kiemelve a fogadó város dinamikus műszaki fejlődésében a fiatalok számára adódó lehetőségeket.

Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora beszédében hangsúlyozta, az elsőévesek részesei lehetnek annak a tudományos munkának, amely ezt a felsőoktatási intézményt a három legjobb hazai egyetem közé emelte az elmúlt években. Míg a tudományos munka a tudományterületek fejlődésébe enged betekintést, addig a tizenegy partnerintézmény részvételével itt zajló duális képzés a későbbi elhelyezkedésben nyújt felbecsülhetetlen értékű segítséget, hiszen már a tanulmányi szakaszban megismerhetik a munkaerőpiac igényeit, a vállalatok belső világát.

Pintér Krisztián nagyatádi elsőéves hallgató a fogadalomtétel pillanataiban

Zalaegerszeg várakozásait és kínálatát Balaicz Zoltán polgármester mutatta be az elsőéveseknek, s egyben arra figyelmeztetett, bár az ember magának tanul, a megszerzett tudás közkincs, s remélte, a diákok átérzik a nemzet befektetésének lényegét, ugyanakkor nem hagyják cserben saját sorsukat sem.

Üdvözölte a fiatalokat azon az úton, amelyre immár saját akaratukból léptek, s elmondta, annak sikeres végigjárásához Zalaegerszeg azzal járul hozzá, hogy 5,2 milliárdos kutatásfejlesztési programot indít a városban működő felsőoktatási intézményeket támogatva. Az épülő járműipari tesztpálya, a logisztikai központ, az autópálya felé vivő gyorsforgalmi út építése pedig jelzi, hogy a mechatronika már nemcsak a jövő, de a jelen tudományává vált, Zalaegerszeg számít az itt szerzett tudásra.

Az egyetem vezetői vázolták a folyamatosan megújuló képzési terveket, s biztosították a fiatalokat: a bizalmat korszerű, versenyképes tudás átnyújtásával, magas szintű oktatással hálálják meg. A képzés családias légköre erre garanciát ad, a relatíve kis létszám elmélyült munkát tesz lehetővé.

Szász Péter elnök, a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány kuratóriuma nevében két ösztöndíjat adott át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában