Kosárlabda-palánkot szerez be a Liszt-iskola

2023.09.04. 18:30

A nyári jótékonysági adományokat adták át a városházán

Összesen 615 ezer forint gyűlt össze a Kertvárosi Közösségi Tér nyári programjaiból és az Alsójánkahegyi Hagymásbab-, Sör- és Virsli Fesztivál jótékonysági főzéséből. Az adományt hétfőn délután adták át a Városházán, ahol az intézmények vezetői mellett Vörös István rendezvényszervező, a Keresztury VMK vezetői és a főzőcsapatok képviselői is jelen voltak.

Mozsár Eszter

Winklerné Fehér Lívia, a Zalaegerszegi Liszt Ferenc Általános Iskola intézményvezetője, a "Gyermekeinkért, a jövőnkért"" Alapítvány elnöke, Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója, Balaicz Zoltán polgármester és Galbavy Zoltán ötletgazda, önkormányzati képviselő. Fotó: Pezzetta Umberto

A kívül-belül felújított Zalaegerszegi Liszt Ferenc Általános Iskola alapítványának javaslatára a pénzt falra szerelhető, kinyitható kosárlabda-palánkok beszerzésére fordítják. A vásárláshoz szükséges hiányzó összeget a Zalaegerszegi Tankerületi Központ egészíti ki, ezt Kajári Attila igazgató mondta a sajtótájékoztatón. Hozzátette, a tankerület minden olyan kezdeményezést és beruházást igyekszik támogatni, aminek segítségével a gyerekek egészséges életmódját, a mindennapi testnevelésórák megtartását teszik lehetővé. Winklerné Fehér Lívia intézményvezető, a „Gyermekeinkért, a jövőnkért” Alapítvány elnöke az iskola nevében köszönte meg a felajánlást, valamint azt, hogy a településrészi önkormányzat rendszeresen támogatja őket.

Balaicz Zoltán polgármester emlékeztetett, hogy 2014 óta minden belvárosi, valamint településrészi programnak része a jótékonykodás. Ezek a megmozdulások nemcsak a kedvezményezettek, hanem a résztvevők és a szervezők részére is jelentősek, s valóban elmondható, hogy Zalaegerszeg a jótékonykodás városa.

Az adományátadáson az intézményvezetők mellett a szervezők és a főzőcsapatok képviselői is jelen voltak. Fotó: Pezzetta Umberto

Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő, a programok ötletgazdája felidézte: 2015-ben kezdték el a közkedvelt Hagymásbab Fesztivál szervezését, azóta kórházi osztályokat, egészségügyi és oktatási alapítványokat, intézményeket, támogattak. 2017-ben egy alkalomra nyitották meg a Kertmozit, majd 2021-ben már Kertvárosi Közösségi Térként többféle programot, így filmvetítést, humorestet, családi napot hívtak életre, valamint filmzenei fesztivált rendeztek. Idén a Hagymásbab Fesztiválon 359 ezer forintot gyűjtöttek a csapatok, amit kiegészítettek a közösségi tér egyéb rendezvényei, így összesen 615 ezer forintot nyújtottak át a Liszt-iskola alapítványának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában