Kérdések a megválasztott polgármester esetleges momentumos kapcsolatairól

2024.06.24. 18:00

Fidesz: A keszthelyiek őszinteséget érdemelnek

A város megválasztott polgármesterének esetleges momentumos kapcsolatait is firtatta sajtótájékoztatóján a Fidesz keszthelyi elnöke.

Péter B. Árpád

Csótár András: Szükségtelen további rossz hangulatot gerjesztenie Keszthely megválasztott polgármesterének

Fotó: ZH

Csótár András felidézte: dr. Tóth Gergely „a polgármesteri kampánya során azzal riogatta a keszthelyi embereket, hogy meg kell védeni a Festetics-kastélyt a magánkézbe való átjátszástól”. Kiemelte, a „Nem adjuk a kastélyt!” szlogen végigkísérte a kampányát, és hangulatkeltésre alkalmas is volt.

A konkrétumokról szólva Csótár András elmondta, az Építési és Közlekedési Minisztérium által kidolgozott törvény ellenőrzött módon próbál bevonni magántőkét a műemlékek megőrzésébe és fenntartásába, ezzel lehetővé téve, hogy egyes magyar nagyvállalatok, felelős szervezetek, önkormányzatok vagy egyházak „örökbe fogadhassanak” egy-egy műemléket. Leszögezte: a Festetics-kastély soha nem szerepelt ezen a listán.

Szerinte Tóth Gergely az elmúlt hónapok során és sajnos még most is azt a hamis látszatot kelti, hogy a Festetics-kastély privatizációjának megakadályozásához az ő fellépése kellett. A keszthelyi Fidesz-elnök arra figyelmeztetett: a kampánynak vége, szükségtelen további rossz hangulatot gerjesztenie Keszthely megválasztott polgármesterének.

– Ehelyett inkább azt javasoljuk, valljon színt: mivel magyarázza azt, hogy „független és civil jelöltként” nyert a választáson, de Donáth Anna, a Momentum Mozgalom akkori elnöke azt nyilatkozta közvetlenül a választások után, hogy „hatalmas teljesítmény Keszthely elhódítása”. A kérdésünk tehát, amire nyílt és őszinte választ várunk dr. Tóth Gergelytől: személyével a Momentum Mozgalom nyert önkormányzati választást Keszthelyen? – zárta sajtótájékoztatóját Csótár András.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában