A szakaszt július elsejétől elzárják a járműforgalom elől

2024.06.28. 16:30

Közmű-rekonstrukció kezdődik a Kisfaludy utca Kossuth és Ady utca közötti szakaszán

Július elsejétől, hétfőtől közmű-rekonstrukcióval egybekötött útfelújítási munkálatok kezdődnek a Kisfaludy Sándor utca Kossuth Lajos és Ady Endre utca közötti szakaszán, Zalaegerszegen. A szeptember közepéig tartó önkormányzati beruházás forgalomkorlátozással jár.

Antal Lívia

Július elsejétől a Kisfaludy Sándor utcát az Ady utcai kereszteződéstől a Kossuth utcai kereszteződésig lezárják. A parkolóba ideiglenes útcsatlakozással a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem déli oldala felől lehet bejutni

Fotó: Antal Lívia

Folytatják a belváros rendkívül rossz állapotban lévő útjainak felújítását, továbbra is azon stratégiai elv alapján, hogy előtte az alatta lévő közműveket is kicserélik, hangsúlyozta Bali Zoltán alpolgármester a pénteki sajtótájékoztatón. Mint mondta, az érintett szakaszon a több mint 50 éves víz- és szennyvízvezetékeket váltják ki, amely előreláthatólag 5 hétig tart. Várhatóan július 22-től az E.ON Gázhálózati Zrt. megkezdi a Kisfaludy utca Mártírok és Ady utca közötti szakaszán a gázvezeték rekonstrukcióját. A szakaszt egyirányúsítják. Az önkormányzati víziközmű-rekonstrukció után a Kisfaludy Sándor utca Kossuth Lajos és Ady Endre utca közötti szakaszán cserélik újra a gázvezetéket.

Bali Zoltán és Szak Tibor a Kisfaludy Sándor utcát érintő beruházást ismertető sajtótájékoztatón
Fotó: Antal Lívia

Július elsejétől ezen a szakaszon teljes pályalezárás lesz szeptember közepéig, csak a gyalogosok és a kerékpárosok közlekedhetnek itt. A polgármesteri hivatal melletti magánparkolóba a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem déli oldala felől lehet bejutni, illetve az önkormányzati parkoló-automatákból lehet jegyet váltani. Az OTP mögötti parkoló csak a Petőfi utca felől lesz megközelíthető, melynek segítése érdekében kétirányú forgalmat vezetnek be a szalagház mögött.

A közművek rekonstrukciója után a Kisfaludy Sándor utca érintett szakaszát teljes szélességben leaszfaltozzák, a csapadékvíz-csatornát átépítik, az OTP előtti parkolókat térkövezik, mondta el Szak Tibor út- és közműépítési csoportvezető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában