A fürdőváros összefogásával szépülhet a település

2024.06.18. 13:30

Zalakaros finisben az európai zsűrizés előtt

Az Entente Florale Europe (Európai Virágos Városok és Falvak) versenyén 2003 után 2024-ben ismét Zalakaros képviseli - Debrecen mellett - Magyarországot. A nemzetközi zsűri július 1-jei látogatásáig még rengeteg munka vár a településre.

Benedek Bálint

A parkokat folyamatosan gondozzák, hogy a lehető legjobb arcát mutassa a fürdőváros

Forrás: ZH

Az elmúlt hetekben a Karos Park Kft. munkatársai megújították a pázsitfelületeket, a közterületi virágágyásokba egynyári dísznövényeket és a város szimbólumának számító kannavirágot ültetették el a várost átszelő út mentén. Felújították a köztéri padokat, szemeteseket, hirdetőtáblákat, a hidak korlátait. Teljes egészében megújult az Éger tanösvény a Termáltónál. A város szépítésében civilek, önkéntesek is részt vesznek. 

Az idősebbek is közösen dolgoztak azért, hogy még szebbé varázsolják Zalakarost
Forrás: ZH

– Az elmúlt napokban az óvodásaink az udvaruk virágágyásainál ügyeskedtek, míg az Ezüst Klub tagjai a rendezvények díszítéséhez szolgáló muskátlit ültették be a cserepekbe – fogalmazott Novák Ferenc polgármester. – Az önkéntesek jó hangulatban telt munkájának minden kétséget kizáróan lesz folytatása, hiszen a település apraja-nagyja készül a bemutatkozóra. Ezzel párhuzamosan megszépülnek a köztéri táblák, kikerülnek az okafogyottá vált, korábbról ott maradt jelzések. 

A városvezető hozzátette: a Karos Park Kft. is segíti a virágosítást, a telephelyén munkaidőben ingyenesen átvehető a zalakarosi ingatlanok virágosításához - narancs és terrakotta színű - kannavirág rizóma a készlet erejéig. A hivatal dolgozói, a többi intézmény munkatársai, az önkéntes segítők is azon dolgoznak, hogy Magyarországot méltón képviselve állhassanak Zalakarossal a nemzetközi zsűri elé.

A gyerekek az óvoda udvarán lévő ágyásokat csinosították
Forrás: ZH

– A nemzetközi szakértők a zsűrizés során gyalog, illetve gépjárművel járják majd be Zalakaros teljes területét – folytatta. – A virágos közterületek mellett a magánkertek, intézményi terek és vendéglátó egységek teraszai is szemük elé tárulnak. Kérünk mindenkit, hogy saját portájának szépítésével is járuljon hozzá a sikerhez.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában