Elkezdődött a munka a kék-fehéreknél

2024.06.24. 18:46

Nyolc edzőmeccs a ZTE FC felkészülési programjában

Hétfőn elkezdte nyári felkészülését a ZTE FC NB I.-es labdarúgócsapata, amely a tervek szerint a bajnoki rajtig nyolc edzőmérkőzést vív meg. Márton Gábor együttese a munkát egy hét kivételével Zalaegerszegen végzi és már most szombaton pályára is lép.

Kerkai Attila

Medgyes Sinan (jobbról) végzi társaival a hétfő esti edzés előtti bemelegítést

Fotó: Pezzetta Umberto

Öt hét  pihenő. Ennyi jutott a ZTE FC  labdarúgóinak, illetve  ez sem teljesen igaz, hiszen az edzéseket  - egyénileg - már el kellett kezdeniük a játékosoknak , akik  hétfőn  kora este találkoztak ismét a ZTE Arénában. Természetesen  már nem ugyanabban az összetételben üdvözölték egymást a játékosok, mint amikor az utolsó bajnoki után Kecskeméten elbúcsúztak egymástól, hiszen azóta már vannak  távozók és persze érkezők is. A keret végleges összetétele  képlékeny még. A biztos távozók (Dombó Dávid, Gyurján Márton, Kovács Barnabás, Zoran Lesjak, Guy Hadida, Bedi Bence) mellett eddig két igazolást  jelentett be a klub (Gundel Takács Bence, Csonka András), kölcsön után végleg a ZTE-nél folytatja  Stefanos Evangelou és Várkonyi Bence. Hétfőn egy új játékos érkezéséről adott hírt a ZTE FC, e szerint kölcsönveszik a Puskás FC-től a 20 éves  Bakti Balázst, aki az előző szezont a Vasasnál töltötte. 

A hétfői volt tehát az első edzésnap a ZTE FC-nél, és Márton Gábor vezetőedző is elmondta, hogy a játékosok - úgymond - már  nem a nyaralásból érkeztek vissza. 

-   A játékosok két hete már elkezdték a munkát, amit egyénileg végeztek és az adatokat el kellett küldeniük az edzői stábnak - mondta el érdeklődésünkre Márton Gábor vezetőedző. - Noha hosszabb szünet volt, de nem a nulláról indítjuk a közös munkát,  így a terhelést is előbb kezdhetjük el. A felkészülési mérkőzéseinket úgy állítottuk össze, hogy a relatív erősebb együttesekkel a felkészülés vége felé találkozzunk. 

A keret tagjai közül Csóka Dániel még a szezon zárása előtt esett át műtéten, ahogy Várkonyi Bence is, ők már a rehabilitációs munkát végzik.    

A tervezett edzőmérkőzéseket hazai környezetben, illetve majd a július 8-14. között esedékes lendvai edzőtábor idején játssza a ZTE FC és persze a szokásos, egy héttel a bajnoki rajt előtt esedékes ZTE Fieszta sem marad el. Erről, vagyis hogy ki lesz a csapat vendége, később ad tájékoztatást a klub, de úgy tudjuk, hogy ismét ismert csapat lesz a vendég.    

A ZTE FC  tervezett  nyári edzőmérkőzései (az időpontok és az ellenfelek is változhatnak).  

Június 29.: ZTE FC - Bp. Honvéd. 

Július 3.: ZTE FC-PMFC. 

Július 6.: ZTE FC - Varazdin (horvát). 

Július 10.,   Lendva (délelőtt): ZTE FC - Slaven Belupo (horvát). 

Július 10., Maribor (délután): ZTE FC - Lokomotiv Zagreb (horvát)

Július 13. Lendva (de.): ZTE FC - NK Nafta (szlovén).  

Július 13. Lendva (du.): ZTE FC - CSKA Sofia (bolgár). 

Július 20.: Zete Fieszta. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában