Jármű a gyerekek szállításához, kerítés a biztonsághoz

2024.07.18. 20:00

A Zalaszentiván SE TAO-forrásokból fejlesztett

A Zalaszentiván Sportegyesület (ZSE) két TAO-pályázat nyerteseként kilencszemélyes buszt szerzett be 14,5 millió forintból, valamint kerítéssel körbekerítette a sportcentrumot a közelmúltban mintegy 9 millió forintból. A fejlesztéseket csütörtökön tekintette meg Nagy Bálint közlekedési államtitkár, a térség országgyűlési képviselője.

Antal Lívia

A sajtótájékoztatón egy jövőbeli tervről is szó esett. A jelenlegi pálya áthelyezésével NB I-es szintű futballpályát szeretne létesíteni az önkormányzat és a Zalaszentiván Sportegyesület

Fotó: A szerző

Az idén 78 éves, labdarúgó-szakosztályt működtető Zalaszentiván Sportegyesület jó példája a közösségépítésnek. A sportnak, a sportolásnak ugyanis ilyen szerepe is van a csapatépítés által a fizikális és mentális erőnlét fejlesztése mellett, hangsúlyozta Nagy Bálint. Méltatta, hogy a sportegyesület közel 100 gyermek életének része a versenysport és a nyári táborok biztosításával. Gratulált a pályázati sikerekhez, és az önkormányzat támogató hozzáállásához valamennyi fejlesztéshez. Kiemelte, hogy a jármű a gyerekek szállításában nyújt segítséget, a kerítés meg a biztonságot szolgálja.

A Zalaszentiván Sportegyesület TAO-pályázatból Ford Transit típusú kisbuszt szerzett be. A sajtótájékoztatón Dormán Miklós, Nagy Bálint, Németh András és Udvardi András
Fotó: A szerző

Dormán Miklós, Zalaszentiván polgármestere felidézte, hogy az önkormányzat jelentős forrásokat szerzett az elmúlt években az általa, illetve a sportegyesülettel közösen benyújtott pályázatokkal. Így valósulhatott meg többek között a sportépület felújítása, a lelátó építése. A polgármester méltatta a sportegyesület utánpótlás-nevelésbe fektetett munkáját. Mint mondta, Zalaszentiván ezen a téren is térségi szerepet tölt be, hiszen a gyerekek a közeli falvakból is valók.

A Zalaszentiván Sportegyesület felnőtt csapata a megyei II. osztályba játszik. Hét utánpótláscsapatuk van. A korosztályt tekintve a 7, 9, 11 évesek a Bozsik-programban, a 13, 14, 16 és 19 évesek a megyei bajnokságban versenyeznek, ismertette Németh András, a ZSE elnöke.

A sajtótájékoztatón részt vett Udvardi András szakosztályvezető, alpolgármester, valamint Némethné Sóska Orsolya technikai vezető. Elhangzott, hogy idén is két alkalommal szerveznek nyári focitábort a gyerekeknek. A jövőt illetően pedig egy NB I-es szintű focipálya kialakításában gondolkodnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában