Kvártélyház 2024

2024.07.07. 15:00

Tolmácsolnak, hoszteszkednek, besegítenek a szervezésben a Zrínyi-gimnázium diákjai

Közösségi szolgálatot teljesítenek a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium diákjai a Kvártélyház rendezvényein. A két intézmény más területen is együttműködést tervez.

Antal Lívia

Schneider János: Kerekasztal-beszélgetéseket is tervezünk a Kvártélyházzal

Fotó: Antal Lívia

Schneider János, a nagy múltú gimnázium igazgatója elmondta, hogy a Kvártélyház nyári programjain diákjaik fejleszthetik angol és német nyelvi tudásukat. A közösségi szolgálat keretében más, általuk szervezett városi rendezvényeken is segítenek tolmácsként, szervezőként és hoszteszként. A Kvártélyházzal való együttműködés rendkívüli irodalomórák és drámapedagógiai foglalkozások tartásában is megjelenik a gimnáziumban.

– Most egy újabb együttműködésben gondolkodunk a Kvártélyházzal; szeretnénk kerekasztal-beszélgetéseket folytatni aktuális témákról a rendezvényeken. Közösen részt veszünk városi projektekben is, például ebben a tanévben a Gébárti-tónak és környékének fejlesztését célzó projektben, amely során egy-egy területért felelős szakember tartott előadásokat a diákoknak a természeti, a kulturális és az épített örökséget bemutatva.

Mint mondta, sok közös programot terveznek a Kvártélyházzal és a várossal, miután befejeződik a gimnáziumban a felújítás. A város épített örökségének emblematikus épületében az energetikai korszerűsítés a végéhez közeledik. Jelenleg az udvari épület felújítása zajlik és megkezdődött a kerítés újjáépítése.

– Három éve építési területen tanítunk, előtte pedig a pandémia határozta meg az életünket. Fontos tehát minden olyan program, amely segíti a közösségépítést, hasznos, együtt megélt élményekhez juttatja diákjainkat – hangsúlyozta a Zrínyi-gimnázium igazgatója.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában