A Liszt-iskola kórusa a kedvezményezett

2024.08.28. 07:30

Átadták a kertmozi nyári rendezvényein összegyűlt adományt

A zalaegerszegi városházán kedden adták át azt az adományt, amely a Kertvárosi Közösségi Tér nyári, ingyenesen látogatható rendezvényei alkalmával jött össze. Az ez évi jótékonysági akció az eddigi legnagyobb összeggel, 420 ezer forinttal zárult, amelyet a Liszt Ferenc Általános Iskola kórusának ajánlottak fel a szervezők.

Antal Lívia

A Liszt-iskola kórusa kapta az adományt. Az átadáson (b-j): Varga István, Galbavy Zoltán, Csécs Tamásné Németh Éva, Winklerné Fehér Lívia, Balaicz Zoltán, Flaisz Gergő és Drávecz Szabolcs, az Art Mozi intézményegység-vezetője

Fotó: Seres Péter

Balaicz Zoltán polgármester felidézte, hogy Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő javaslatára 2017-ben, hosszú kihagyás után nyitotta meg újra kapuit a kertmozi a Liszt-iskolában. Így jött létre a Kertvárosi Közösségi Tér, ahol a nyáron filmvetítésekre és humorestekre kerül sor. A szervezők jótékonysági akcióval is összekötötték a programsorozatot, amelynek idén a Liszt-iskola kórusa a kezdeményezettje. A polgármester köszönetét fejezte ki a Keresztury VMK-nak és az Art mozinak, hogy minden évben segítik a nyári rendezvénysorozat megvalósulását a kertmoziban. 

A közösségi tér, illetve a kertmozi 52 év után is arra a célra használható, amit szántak neki a tervezők, vélekedett Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő. Mint fogalmazott, a filmvetítések az időseknek nosztalgiát, a fiataloknak pedig új élményt jelentenek. Kiemelte, hogy idén 420 ezer forint gyűlt össze a becsületkaszában, ami rekordnak bizonyult, és ami a kertvárosiak, illetve a látogatók segítő szándékát mutatja. Méltatta továbbá, hogy a Liszt-iskola kórusa minden évben színesíti a már hagyománnyá vált filmzenei koncertet.

Flaisz Gergő, a Keresztury VMK igazgatója azt emelte ki, hogy idén az önkormányzat támogatásával és az Art Mozi közreműködésével két új vetítőgéppel vetítették le a filmeket a kertmoziban. 

Az adományátadáson köszönetet mondott Varga István, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ szakmai vezetője, Winklerné Fehér Lívia, a Liszt-iskola intézményvezetője, a „Gyermekeinkért, a jövőnkért” Alapítvány elnöke, továbbá Csécs Tamásné Németh Éva a 80-90 főt számláló Liszt-iskola kórusának karnagya. Az adományt a kórusruhák megújítására fordítják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában