Ünnep

2024.08.01. 12:04

Századik születésnapján köszöntötték Buza Sándort

Az elmúlt hét végén családi körben ünnepelte 100. születésnapját Buza Sándor. Szerdán délután, zalaegerszegi otthonában felkeresve,  a város nevében Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte.

Zaol.hu

Balaicz Zoltán köszönti Buza Sándort

Fotó: Seres Péter

Buza Sándor 1924. július 27-én, Söjtörön született a család negyedik fiúgyermekeként. 1944-ben érettségizett a zalaegerszegi felső-kereskedelmi fiúiskolában. Volt gyári munkás, húsipari dolgozó, könyvelő és mozigépész is. 1974-től Bagodban a Mezőgépnél dolgozott, majd a Zala Bútorgyár közgazdasági osztályvezetője lett, onnan ment nyugdíjba 1986-ban. Nyugdíjasként is aktív maradt, tett-vett a ház körül, a kertben, és kutatóként rendszeres látogatója volt a levéltárnak. 2014-ben kiadott könyvében foglalta össze szerteágazó családjának életeseményeit. 98 évesen fejezte be a söjtöri iskola történetét feldolgozó újabb könyvét. Szelleme korához képest friss, rendszeresen olvassa a napilapokat, és az asztalán ott vannak kedvenc verseskötetei is.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában