Jó reggelt, Zala vármegye!

2024.08.26. 07:00

Vitorlással a világ körül

Korosa Titanilla

A tengeren töltött élet egyedülálló élmény, egyben a személyes fejlődés, az elmélkedés és a természettel való kapcsolat ideje is.

Fotó: tengeri-vitorlazas.hu

A Föld első körülhajózása Magellán portugál felfedező nevéhez fűződik. Három évig, 1519 és 1522 között tartó portugál–spanyol expedíciójának célja az akkori nevén Fűszer-szigetek (ma Maluku-szigetek) nyugatról való felkeresése és a spanyol korona számára való birtokba vétele volt, a dél-amerikai kontinens déli részén feltételezett átjáró megtalálása segítségével. Az utat a legénység lázadásai és új területek felfedezése tarkította, Magellán pedig az út alatt életét vesztette. A mai kalandorokra már nem várnak efféle izgalmak, és területszerzéssel is hiába próbálkoznának, viszont a kaland a 21. század emberét is hajtja és köztünk, magyarok között is akadnak olyanok, akik nem félnek nekivágni egy évekig tartó világkörüli útnak vitorláshajóval, hogy élvezzék a szabadságot. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában