Zarándoklatot szervez az egyházmegye

2024.09.02. 13:04

A zalaegerszegi születésű néhai papra, Miszori Zoltánra emlékeznek

A gyógyíthatatlan betegségben, 53 éves korában elhunyt Miszori Zoltán tiszteletére, valamint a papi hivatásokért szervez zarándoklatot a Mária Út Egyesülettel karöltve a szombathelyi egyházmegye. A híveket szeptember nyolcadikán várják Szombathelyre.

Gyuricza Ferenc
A zalaegerszegi születésű Miszori Zoltán 53 évet élt, ebből 28 esztendőt töltött áldozópapi szolgálatban
Fotó: ZH

A zarándoklat időpontja Miszori Zoltán temetésének évfordulójára esik. A zalaegerszegi születésű néhai áldozópap szentelését követően előbb a szombathelyi Szent Erzsébet-plébánián szolgált kápláni beosztásban, majd onnan 1988-ban került hasonló megbízatással Zalaegerszegre, a Szent Mária Magdolna-plébániára. Itt hét évet töltött el, majd az egyházmegye akkori főpásztora, dr. Konkoly István 1995-ben Gencsapáti plébánosává nevezte ki. Miszori Zoltán 2007-től súlyos, gyógyíthatatlan betegség okozta haláláig ugyancsak plébánosi rangban a szombathelyi Sarlós Boldogasszony-főplébánián hirdette Isten örömhírét és szolgálta a híveket.

A szeptember 8-i Miszori Zoltán Emlékzarándoklat lelki vezetője személyesen dr. Székely János, a szombathelyi egyházmegye püspöke lesz, aki a Sarlós Boldogasszony székesegyház előtti téren emlékezik meg a néhai lelkipásztorról. A zarándokmenet 14 órakor indul el a székesegyháztól, majd a résztvevők a Batthyány-Strattmann László emlékére és a Fatimai Szűz Mária tiszteletére épült templom érintésével, mintegy nyolc kilométert tesznek meg. A program végállomása a gencsapáti Fájdalmas Szűz Kápolna, illetve az annak közelében található Szentkút lesz, ahol a püspök atya vezetésével 17 órakor szentmisét is tartanak. A zarándoklaton való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, arra a szombathelyi egyházmegye honlapján elérhető űrlapon keresztül lehet jelentkezni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában