A Balaton felett repülhetett egy hátrányos helyzetben élő fiatal

2024.09.06. 16:00

Bakancslistás álom vált valóra

A Veszprém-Főegyházmegyei Karitász egy felajánlásnak köszönhetően „bakancslistás” élményhez juttatott egy végtelenül szerény körülmények között élő, hátrányos helyzetben lévő fiatalt.

Péter B. Árpád

A látvány és az érzések mindenért kárpótolták a fiatalembert (Fotó: veszprémi érsekség)

A balatongyöröki Rátosi Ferenc a második főegyházmegyei karitász bálra egy a Balaton nyugati medencéje feletti sétarepülést ajánlott fel, amelyet a nyertes rögtön továbbadományozott egy nehéz helyzetben lévő fiatalnak. 

Az érsekség választása egy többszörösen hátrányos helyzetben élő 20 éves férfire esett, aki tavasszal elveszítette édesanyját, és jelenleg két fogyatékossággal élő testvérével él együtt, nagyon szerény körülmények között, rossz állapotban lévő családi házukban. Odaadását s elkötelezettségét az is jelzi, hogy most kezdi meg tanulmányait Egerben, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen. 

Önerőből nem tudta volna megoldani, hogy eljusson a cserszegtomaji repülőtérre, ezért ebben a karitász volt segítségére. A fiatal férfi – akinek kiléte maradjon titok – a repülést és a sikeres landolást követően elmondta: ezzel a lehetőséggel régi, bakancslistás álma vált valóra. Mint fogalmazott, a startot izgalommal és kicsit félelemmel élte meg, ám az utána következő látvány és az érzések mindenért kárpótolták. 

Az érsekség az élménynapról szóló beszámolójában megköszönte Rátosi Ferenc felajánlását, s azt is tudatta, az esemény szervezőinek örök emléket jelent, hogy a fiatal férfivel együtt tudták megélni örömét, „ami a jelenlévők lelkét mélyen megérintette és bizonyította, hogy másokon segíteni igazán felemelő érzés”. 

A Veszprém-Főegyházmegyei Karitász már évek óta kapcsolatban áll a családdal, és a jövőben is igyekszik mindent megtenni, hogy támogassa a fiatalt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában