Az egyik legaktívabb nyugdíjasklub

2024.09.04. 08:30

Barátkozó besenyői lecsóparti

Pénteken a déli harangszóra már ígéretes lecsóillat borított kupolát a megyeszékhely Kanizsai úttól a Posta útig feltüremkedett meridionális dombhátra települt egyik legrégebben, 1958-ban hozzácsatolt városrésze, Zalabesenyő fölé.

Fincza Zsuzsa

Besenyői nyugdíjasok produkciója "Vidám tizenkettő" címmel - mert már a főzés is jó buli volt

Fotó: Fincza Zsuzsa

Nem csoda, hiszen az 1928-ban avatott egykori iskolaépületben otthonra lelt közösségi ház konyhájában közel 100 személyre főzte a klasszikus nyárbúcsúztató-őszköszöntő étket a Besenyő a 2000-es Években Alapítvány nyugdíjasklubja. Ezúttal nemcsak maguknak, hanem a barátaiknak is, hiszen terített asztal mellé ültették a városrész civil szervezetei – a Besenyői Baráti Kör, az Ifjúsági klub, a Besenyő és Öreghegy Polgárőr Egyesület– mellett a csácsbozsoki Évgyűrűk, és a botfai Őszirózsa Nyugdíjas Klubok képviselőit is.

Nagy Imréné Rózsi még tálalás előtt megmutatta, milyen a besenyői recept alapján készült lecsó
Fotó: Fincza Zsuzsa

– A besenyőiek a legaktívabb közösségeink közé tartoznak – ismerte el dr. Kocsis Gyula, a Nyugdíjasklubok és Idősek "Életet az Éveknek" Országos Szövetség zalai szervezetének elnöke –, a nyárbúcsúztató rendezvényük is nagyon jól sikerült. Külön erénye, hogy nem magukban ünnepeltek, hanem szereztek pár felhőtlen órát barátaiknak is.

– Első számú törekvésünk – tette hozzá Simon József, az alapítvány elnöke –, hogy városrészünk olyan legyen, mint egy igazi nagy család, amelyben minden generációnak, közösségnek helye és feladata van. A mai találkozó jó példa volt erre, s ez ezúttal a nyugdíjasok érdeme.

Nem vallottak szégyent a főztjükkel a besenyői nyugdíjasok
Fotó: Fincza Zsuzsa

Akikre egyébként nem fogható rá, hogy végiglazsálták az utóbbi hónapokat. Szivárvány Dalkörük a tavalyi Aranypáva után az idei nyugdíjas Ki mit tud? országos döntőjén begyűjtött kiemelt arany oklevéllel egész Zalaegerszeg jó hírét öregbítette, fellépéseikkel sorra színesítették Besenyő rendezvényeit, az augusztus 20-i városrészi napon pedig az ő műsorukkal köszöntötték az új kenyér ünnepét.

A besenyőiek terített asztal mellé ültették a barátaikat – elöl a botfai "Őszirózsák"
Fotó: Fincza Zsuzsa

– Titulálhatjuk akár hagyományosnak is a lecsópartinkat, hiszen immár 7. éve vettünk búcsút ekként a nyártól, s mert ennyi idő már a házasságban is mérföldkőnek számít, úgy gondoltuk, ne csak magunkban vigadjunk, a mai nap szóljon a barátságról – fogalmazott Bérczes Tivadarné, a klub vezetője.

S úgy is lett. A jóízűen elfogyasztott ebéd után a baráti találkozót muzsikaszóval zárták.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában