Folytatódik s bővül a Zalaapáti Ifjú Polgára program

Tegnap, 8:30

Ezúttal 29 fiatalt köszöntöttek

Ahogyan az elmúlt esztendőkben minden ősszel, idén is átadták a Zalaapáti Ifjú Polgára (ZIP) családtámogatási program okleveleit, illetve a helyhatóság pénzügyi támogatását a település iskolai vagy óvodai éveket kezdő fiataljainak.

Péter B. Árpád

Az iskolát szeptemberben kezdett fiatalokat Vincze Tibor és dr. Milus Lajos jegyző (hátul balról) köszöntötte

Fotó: ZH

A községháza dísztermében Vincze Tibor polgármester emlékeztetett, egy-egy gyermek után 14 év alatt összesen 140 ezer forintot kapnak a helyben élő családok. Az óvodát, bölcsődét kezdők szülei 30, a kisdiákoké 40 ezret, aminek az a feltétele, hogy a zalaapáti intézményekbe írassák be a lurkókat.

Vincze Tibor: A Zalaapáti Ifjú Polgára program a kölcsönös megbecsülés jegyében támogatja a helyi családokat. A polgármester mögött dr. Milus Lajos jegyző és Pozsegovits Borbála, az óvoda vezetője
Fotó: ZH

E családtámogatási modell is hozzájárult ahhoz, hogy az elmúlt két évtizedben több mint százharminccal nőtt a település lélekszáma, s hosszú idő után idén ismét két első osztály indult az általános iskolában, ahová kilenc település gyermekei járnak. Közülük ezúttal 18 Zalaapátiban élő ifjút köszöntött Vincze Tibor, az ovit most kezdő helyiek száma pedig tizenegy. 

Az okleveleket Vincze Tibor polgármester dr. Milus Lajos jegyző társaságában adta át a fiataloknak
Fotó: ZH

A ZIP idén tovább bővül: már középiskolások is kaphatnak támogatást, amit szeptember 20-ig igényelhetnek a családok. A szabályok szerint ötezer és 20 ezer forint közötti summát ítélhet meg egy-egy fiatalnak a helyhatóság, s ezúttal vélhetően a legmagasabb havi összeg érkezik majd, ami a tanév végéig összességében 200 ezer forintot jelent. 

Vincze Tibor kiemelte, büszke az elmúlt több mint húsz év települési fejlesztéseire, de leginkább a Zalaapáti Ifjú Polgára programra, amely a kölcsönös megbecsülés jegyében támogatja azokat a helyi családokat, akik gyermeket vállalnak, nevelnek, hiszen „a fiatalok jelentik a település jövőjét”. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában