Forgalmas szakaszt tettek rendbe

2024.09.09. 18:30

Megújult Zalaegerszegen a Mészáros Lázár utca

A Kovács Károly városépítő program keretében újult meg Zalaegerszeg kertvárosában a Mészáros Lázár utca teljes hosszában. A részletekről a helyszínen számoltak be az újságíróknak hétfőn délelőtt.

Mozsár Eszter

Balaicz Zoltán polgármester, Maza Renáta útépítési szakreferens és Bognár Ákos, a településrész önkormányzati képviselője a megszépült szakaszon

Fotó: Pezzetta Umberto

A településrész önkormányzati képviselője, Bognár Ákos lakossági bejelentések alapján jelezte az önkormányzatnak a Mészáros Lázár utca és a közművek leromlott állapotát. A város vezetése saját forrásból, a Kovács Károly városépítő program keretében különített el pénzt a beruházásra. Az utca burkolatfelújítási tervei 2023-ban készültek el. 

- Összetett, komplex munka zajlott, aminek az eredményével elégedett lehet a lakóközösség. Az új szakaszon már érezhetően megnövekedett a forgalom – mondta Balaicz Zoltán.

Bognár Ákos hangsúlyozta, az Eötvös-iskola közelsége miatt nem csak a környéken élőknek fontos utcáról van szó. 

A felújítás során a 210 méter hosszú útszakasz mellett 427 méter hosszban új, kiemelt szegélysor épült. A meglévő útburkolatra mintegy 5 cm vastag bazalt kiegyenlítő kőanyagot építettek be, majd a meglévő pályaszerkezetből 20 cm mélységben helyszíni hideg remix technológiával teherbíró útalap készült. Ezt követően két réteg aszfaltot kapott a burkolat. Az utca végén a csatlakozásoknál a járdákat újra aszfaltozták. A csapadékot a meglévő zárt csapadékcsatorna rendszerben vezették el, valamint a kilenc víznyelőaknát átépítették. A kivitelezést a Szabadics Zrt.– Horváth-Ép Kft. konzorcium végezte. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában