Fontos

2024.09.13. 11:55

Programváltozás: több rendezvény is elmarad hétvégén Zalában az időjárás miatt (frissítve)

Zaol.hu

A szervezők több programot is lemondtak a várható esős idő miatt

Forrás: Shutterstock

Fotó: Irina Kozorog

A szervezők tájékoztatása szerint elmarad a szeptember 14-ére, szombatra hirdetett botfai szüreti felvonulás. Az eseményt új időpontban, szeptember 28-án tartják meg.

Szeptember 14-én, szombaton Zalaegerszegen a Kertvárosi Vigasságok programjaiban a rossz idő miatt elmarad a jótékonysági főzés, a többi programot az intézményben rendezik meg. A koncertek és a színpadi műsorok a tornateremben lesznek.

Szeptember 15-én, vasárnap a páterdombi búcsú is elmarad. A szentmisét a páterdombi közösségi házban megtartják.

Szeptember 14-én, szombaton a szilvágyi  Göcseji Szilvafesztivál főzőversenye elmarad, valamint a Pajtaszínházba tervezett fellépések is. A templom 30 éves évfordulójára hirdetett 11 órás programot megtartják.

Nován a szombatra tervezett szüreti felvonulás az esős időjárás miatt elmarad, viszont az esti szüreti bált megtartják a művelődési otthonban 21 órai kezdettel. Zenél a Roller Band.

Bagodban a szeptember 14-re tervezett falunap a várható kedvezőtlen időjárás miatt elmarad. A tervek szerint a rendezvényt a későbbiekben hasonló formában megrendezik.

A Kanizsai Dödölle Fesztivál programja is változik: a hideg, esős és szeles időjárás miatt a szervezők úgy döntöttek, hogy a "TUXERA" kisszínpad programjai pénteken és szombaton egyaránt a Medgyaszay Házba költöznek át. A pénteki Nilfisk nagyszínpadra tervezett koncertek és fellépések változatlanul az Erzsébet-téren lesznek. Az eredeti programhoz képest szintén változás, hogy pénteken 21.45-kor tartják a tűzijátékot a téren. A szombatra tervezett szüreti felvonulás azonban az időjárás miatt elmarad. Viszont szombaton 11 órakor a főzőverseny a Fő utcán elkezdődik. Információnk szerint néhány csapat lemondta a részvételt, de a többség fakanalat ragad, hogy finom ételekkel nyűgözze le a zsűrit, valamint a látogatókat.

Az Aranyló Göcsej keretében meghirdetett teskándi programok szombaton elmaradnak. Bár a faluházba kényszerülve, szűkített programmal, de Nagylengyelben megtartják a Faluünnepet.

Kustánszeg és Szilvágy között hirdette meg szeptember 14-re, szombatra gyalogtúráját a Zalai Teker(g)ők Kerékpáros Sport és Túra Egyesület, amelyet a szélsőséges időjárás miatt elhalaszt. A Szilva túrát később rendezi meg. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában