Szakkörök munkáiból

3 órája

Vándorkiállítás nyílt Szentgyörgyvölgyön

Hétfőn Szentgyörgyvölgyön a kultúrházban nyílt meg a Zala vármegyei szakkörökön résztvevők alkotásaiból összeállított vándorkiállítás.

Korosa Titanilla

E hét végéig látható a tárlat a Szentgyörgyvölgyön, jobbról Varga Zsuzsanna és Sági-Világos Diána

Fotó: Korosa Titanilla

A tárlatra több mint tíz település szakköröseinek munkáiból válogattak össze alkotásokat, mintegy 15 különféle tevékenység eredményei láthatók.

A rendezvényen Varga Zsuzsanna polgármester köszöntötte a megjelenteket. A kiállítást Sági-Világos Diána, a Nemzeti Művelődési Intézet Zala vármegyei Igazgatóságának igazgató-helyettese nyitotta meg. Elmondta, hogy összeállítottak egy vármegyei kiállítást, ennek egy része érkezett Szentgyörgyvölgyre. A tárlatnak külön apropót ad a községben ezen a hétvégén megrendezésre kerülő Szentgyörgyvölgyi Napok programja.

Fotó: Korosa Titanilla

Hozzátette, hogy öt állomás után érkezett meg a vándorkiállítás a településre, mely település mindig is büszke volt gazdag hagyományaira, kézműves örökségére. Ebben a történetben az Aszakkör program újabb fejezetet nyitott és lehetőséget adott arra, hogy a helyi kézművesek újra felfedezzék és továbbfejlesszék tudásukat. A tárgyak az alkotók kreativitását és szorgalmát tükrözik. Ez a kiállítás nem csak a kézműveség szépségét mutatja be, hanem azt is, hogy milyen fontos a közösségi munka és az egymásra utaltság.

A kiállítás szeptember 29-én, 12 óráig tekinthető meg. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában