A ZalaZONE, illetve az északi park biztonságát vigyázza

2 órája

Elektromos mentőautó: elsőként a Zala Különleges Mentők birtokában

Az ország első elektromos mentőautóját kapta meg a Zala Különleges Mentők és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, amely a zalaegerszegi ZalaZONE Járműipari Tesztpályán, a ZalaZONE Ipari Parkban, az északi ipari parkban lát el szolgálatot.

Antal Lívia

Átadására pénteken került sor a járműipari tesztpályán. Ladányi Ibolya, a Zala Különleges Mentők egészségügyi alegységének vezetője az előzményekről elmondta, hogy a parkban lévő világszínvonalú technológiák gyártásában jártas létesítmények biztonságos üzemelése érdekében kidolgoztak egy fejlesztési tervet, melynek részeként állítják szolgálatba az ország első elektromos mentőautóját.

Elektromos mentőautó
Vigh László, Varga Tamás, Sárga Sándor, Ladányi Ibolya, dr. Gasztonyi Beáta és Balaicz Zoltán az ország első elektromos mentőautója előtt
Fotó: Antal Lívia

Ladányi Ibolya kiemelte, hogy a munkahelyeknek megfelelő személyi és tárgyi feltételekkel kell rendelkeznie, hogy gyorsan lehessen reagálni egy esetleges munkahelyi baleset, vagy rosszullét bekövetkezte esetén. Az egészségügyi szolgálaton keresztül a ZalaZONE parkban működő és betelepülő cégek munkatársai számára ezt a lehetőséget kívánják biztosítani. 

Elektromos mentőautó: beszerzését két pályázat segítette

Az elektromos mentőautót a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. pályázatán szerezték be, a Miniszterelnökség támogatásából pedig az esetkocsiszintű egészségügyi felszereléseket.

Vigh László országgyűlési képviselő köszönetét fejezte ki valamennyi közreműködőnek az új mentőautó beszerzéséért. Kiemelte, hogy az olyan veszélyes üzemek, mint a járműipari tesztpálya vagy a harckocsigyár működésének biztonsági hátteréhez elengedhetetlen egy jól felszerelt mentőautóval rendelkező egészségügyi szolgálat. 

Szakmai továbbképzés a kórház skill laborjában

Dr. med. habil Gasztonyi Beáta PhD, a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház főigazgatója arról számolt be, hogy skill laborjukban szakmai továbbképzésre adnak lehetőséget a Zala Különleges Mentők egészségügyi stábjának.

Balaicz Zoltán polgármester azt hangsúlyozta, hogy Zalaegerszeg továbbra is első az innovációban, melynek ékes bizonyítéka az ország első elektromos meghajtású mentőautója.

Sárga Sándor, a Zala Különleges Mentők vezetője megköszönte, hogy elektromos mentőautót kaptak a szolgálat ellátásához.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában