Ülésezett a Zala Megyei Idősügyi Tanács

5 órája

Pályázatok a napirenden

Csütörtökön délelőtt tartotta soron következő ülését a Zala Megyei Idősügyi Tanács a Megyeházán. A találkozón az aktuális és az „Az év Zalai Idősbarát Önkormányzata” címre jelölt települések pályázatairól is szó esett.

Mozsár Eszter

Pácsonyi Imre, a testület elnöke és dr. Kocsis Gyula alelnök

Fotó: Pezzetta Umberto

Első napirendi pontként a vármegye önkormányzata időseket érintő pályázatainak, az Interreg Ausztria-Magyarország Program keretében zajló „DIGAP – Generációkon átívelő akadálymentesség a digitalizációban a nők körében”, valamint a „Com(p)AGE – Digitális megoldások a határok és generációkon átívelő gondozást igénylő közösségek támogatására” című projektek aktuális folyamatáról tartott tájékoztatót Pácsonyi Imre, a testület elnöke. 

Az idős generáció számára elérhető előnyök és eredmények nagy jelentőséggel bírnak a projektekben partneri szerepet vállaló vármegyei önkormányzat számára is, jelezte az elnök.

A beszámolót követően a tanács tagjai áttekintették „Az év Zalai Idősbarát Önkormányzata” díjra Lenti, Lovászi, Nagygörbő, Vonyarcvashegy és Zalakomár települések önkormányzatai által benyújtott pályázatokat. Javaslatot tettek az elismerés odaítélésére, amelyről a pályázatok és a javaslat figyelembe vételével a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke hozza meg döntését.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában