Összeférhetetlen

2 órája

Lemondott képviselői mandátumáról a kanizsai politikus

Összeférhetetlenség miatt pénteken lemondott önkormányzati képviselői mandátumáról Bata Hajnalka, aki a Fidesz-KDNP színeiben jutott be a nagykanizsai közgyűlésbe.

Pásztor András

Mint arról korábban beszámoltunk: Bata Hajnalkát a Zala Vármegyei Közgyűlés társadalmi megbízatású alelnökének választották, és két tisztséget nem lehet egyszerre betölteni. Bata Hajnalka elmondta: pénteken reggel a jogszabályban rögzített határidő betartásával lemondott képviselői mandátumáról, s ezt írásban is jelezte a kanizsai közgyűlés felé.

lemondott
Bata Hajnalka képviselő a kanizsai közgyűlés alakuló ülésén. Azóta  vármegyei közgyűlés alelnökévé választották, így lemondott önkormányzati mandátumáról
Fotó: ZH-Archívum

Lemondott, mert összeférhetetlen a két tisztség

- A jövőben a Zala Vármegyei Közgyűlés társadalmi megbízatású alelnökeként segítem előmozdítani a régió fejlődését, ugyanakkor továbbra is figyelemmel kísérem Nagykanizsa helyzetét, s lehetőségeimhez képest támogatom a várost érintő beruházásokat, fejlesztéseket - fogalmazott Bata Hajnalka, aki hozzátette: sajnálatos módon a Tar Mihály vezette Kanizsa Médiaház olyan fals információkat közölt alelnöki megválasztásával kapcsolatban, melyek félreértésre adhattak okot.

Fals információk

- A médiaház által közölt híranyagban az szerepelt, hogy az alelnöki tisztségre való jelölésem is összeférhetetlen, ami természetesen nem igaz - mondta Bata Hajnalka, aki megjegyezte: elég lett volna még egy bekezdést elolvasni az ide vonatkozó jogszabályból és akkor a médiaház számára is nyilvánvalóvá vált volna, hogy ostobaságot közöl.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában