Keszthely polgármestere egyelőre értetlenül áll az ügy előtt

3 órája

Megrongálták dr. Tóth Gergely autóit az éj leple alatt

Zalára eddig nem volt jellemző a politikai erőszak, a viták terepe jobbára a kommunikációs tér. Most azonban megrongálták dr. Tóth Gergely autóit, Keszthely néhány napja beiktatott polgármestere egyelőre értetlenül áll az ügy előtt. A rendőrség pedig nyomoz.

Péter B. Árpád

Az éj leple alatt megrongálták dr. Tóth Gergely autóit

Fotó: Facebook/dr. Tóth Gergely

A városvezető közösségi oldalán számolt be az esetről, ami után a város polgárai kommentáradatban ítélték el a barbár cselekedetet. S persze elindultak a találgatások, kik és miért tehettek ilyet, s lehetett-e mögötte politikai bosszú. A tény azonban egyelőre az: megrongálták dr. Tóth Gergely autóit, méghozzá az éj leple alatt. 

Megrongálták dr. Tóth Gergely autóit
Megrongálták dr. Tóth Gergely autóit, az utcán állónak betörték a hátsó szélvédőjét, s leeresztették egyik gumiját 
Fotó: Facebook/dr. Tóth Gergely

Megrongálták dr. Tóth Gergely autóit

Az egyelőre ismeretlen elkövetők betörték az utcán parkoló régi VW Sharan hátsó szélvédőjét, s leeresztették egyik gumiját. Egy, szintén a család tulajdonában álló, újabb gyártmányú kocsi kerekében pedig egy facsavart találtak másnap. Ez a járgány az udvaron volt.

A polgármester kezében az összetört autóüveg darabjai láthatók 
Fotó: Facebook/dr. Tóth Gergely)

Szelíd fejlődés?

Dr. Tóth Gergely a történtek kapcsán azt írta: Értetlenül áll az eset előtt. Mint leszögezte, úgy látszik, sajnálatos módon van, akinek más elképzelése van a szelíd fejlődésről... Avagy szintet lépett Keszthelyen a „kulturált” politikai párbeszéd, tette hozzá.

A „szelíd fejlődés” a polgármester és a testületben őt támogató, többségben lévő képviselők programjának vezérkifejezése, amely gyakorlatilag Keszthely fejlesztési tervét foglalja össze.

A rendőrség már nyomoz az ügyben 
Fotó: Facebook/dr. Tóth Gergely

Gyűlöletbeszéd

– Külföldi spindiktatúrák tapasztalatai azt mutatják, hogy az interneten való gyűlöletbeszéd előkészíti a talajt a valódi erőszakra. Azon dolgozunk, hogy nálunk ez ne legyen így. A feljelentést megtettem, remélem, az elkövetőt mihamarabb megtalálják – fogalmazott a polgármester, aki megköszönte a Keszthelyi Rendőrkapitányság gyors reagálását és precíz munkáját, illetve barátai segítségét.

Az elkövető leeresztették a kocsi egyik gumiját is
 Fotó: Facebook/dr. Tóth Gergely

Kommentek hada

Több mint 350-en reagáltak a bejegyzésre, jellemzően a szomorú, a dühítő vagy a „hűha” emojival, s 72 komment is érkezett – elítélve a rongálást. Néhányan politikai motívumokat véltek felfedezni az atrocitás mögött, Molnár Tibor volt önkormányzati képviselő például emlékeztetett: „Amikor ugyanebben az utcában éltem mint szembeszomszédod, előbb a darabokra tépett szórólapjaimat szórták tévedésből a házatok előtti sövényre, majd a kutyánkat mérgezték meg szorgos ismeretlenek az időközi választáskor. Ennek a városnak a lelkét kell meggyógyítani”.

Néhány jellemző vélemény

  • „A hírt olvasva elképedtem, hogy egy ilyen kis városban, ahol gyakorlatilag mindenki ismer mindenkit, egy alávaló gazember meg meri ezt csinálni.” 
  • „Szomorú és felfoghatatlan, hogy idáig süllyedjen valaki. Sajnos, beérett a sok gyűlöletkeltés.”
  • „Gyalázatos, és egyben nyomasztó, hogy ilyen történhet bárhol, főleg ebben a békés álmos kisvárosban. Tele kell már kamerázni Keszthelyt? Viszont, amíg ki nem derül valami, a vádaskodástól és a politikai ellenfelekre reflexszerű mutogatástól szerintem tartózkodjunk.”
  • „Fölháborító és aljas tett! Remélem, mielőbb kiderül ki és miért tette, valamint a felelősségre vonás sem marad el.”

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában