Lakásotthonokban élő gyerekeket karol fel a rendőr-főkapitányság

4 órája

Sütni jobb! – közösségi élménysütésen a bűnmegelőzésről és az őket érintő veszélyekről

Összesen 15 alkalommal közösségi élménysütésen vehetett részt a Zala vármegye hét lakásotthonában élő közel 50 gyermek az elmúlt időszakban. A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya Sütni jobb! programját harmadik alkalommal valósította meg a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács ötletpályázatán elnyert támogatásból. Zárórendezvényét kedden tartották Zalaegerszegen, amelyen a gyerekek ajándékot kaptak.

Antal Lívia

A Sütni jobb! program zárórendezvényén minden gyermek ajándékcsomagot kapott. Képünkön Beleznai Georgina Rozália és Horváth Kamilla Melissza, mindketten Letenyén élnek lakásotthonban

Fotó: Antal Lívia

- A Sütni jobb! programon nemcsak sütöttünk a gyerekekkel, hanem elbeszélgettünk velük a legkülönfélébb bűnmegelőzési témákról, így az internethasználat veszélyeiről, a családon belüli erőszakról és a konfliktuskezelésről. Szóba került továbbá, hogy miért nem jó az iskolát kerülni, miért nem szabad megszökni, s milyen fontos a tanulás és a tudás, ami egyenes út a sikerhez - mondta el Sznopek Veronika rendőr őrnagy.

Sütni jobb!
Játék és arcfestés a vendéglő kertjében a Sütni jobb! programon
Fotó: Antal Lívia

A Sütni jobb! program célja, hogy megóvják a hátrányos helyzetű gyerekeket

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az egyik kereskedelmi csatornán futó Mestercukrász című gastroreality győztese volt 2021-ben. Így a Sütni jobb! programban cukrászként és hivatásos rendőrként is részt vesz. Személyes érintettség okán is indíttatásának érezte, hogy saját példáján át megmutassa a gyerekeknek, hogy igenis meg tudják változtatni sorsukat. Mint mondta, céljuk az, hogy a hátrányos helyzetben élő, kiszolgáltatott fiatalokat megóvják, irányt mutassanak számukra a társadalmi hátrányok leküzdéséhez, és segítségükre legyenek a pozitív jövőkép kialakításában.

Élménytábor és bűnmegelőzési centrum

A Sütni jobb! program 15 legaktívabb fiatalja ötnapos élménytáborban is részt vehetett Zalaszentlászlón. Tóth László rendőr alezredes, a bűnmegelőzési alosztály vezetője elmondta, hogy sokféle programot kínáltak a gyerekeknek, hogy minél több élményben legyen részük. Mint mondta, évek óta kiemelt feladatként kezelik a gyermekvédelmi gondoskodásban, lakásotthonokban élő gyermekek körében végzett prevenciós tevékenységet. Számukra nyitották meg a bűnmegelőzési centrumot Zalaegerszegen, a Deák téren. A Tóka Vendéglőben tartott zárórendezvényen arcfestés és lufihajtogás is várta a gyerekeket, melyet követően megvendégelték őket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában