Színes diplomás pedagógusok köszöntése Zalaegerszegen

2024.10.11. 07:00

Több mint ötven, hatvan, hetven éve a pályán

Régi hagyomány, hogy az idősek hónapja alkalmából köszönti a város és az idősügyi tanács a színes diplomás óvodapedagógusokat, tanítókat és tanárokat. A csütörtöki zalaegerszegi ünnepségen huszonnégy pedagógusnak nyújtotta át Balaicz Zoltán és Vigh László a díszoklevelet a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben

Mozsár Eszter

Csécs Miklós a Zalaegerszegi Pénzügyi Főiskolán tanított, ötven évvel ezelőtt szerezte diplomáját

Fotó: Pezzetta Umberto

Az élet egyik legszebb hivatását választották a pedagógusok, az oktatás a kultúránk nagyon fontos része, kezdte Vigh László országgyűlési képviselő a köszöntőjét. Balaicz Zoltán polgármester személyes emlékeit elevenítette fel, s elmondta, hogy éppen tanárainak köszönheti azt, hogy ő is erre a pályára lépett. 

pedagógus
A Petőfi Tagóvoda kisgyermekei léptek fel a színes diplomás pedagógusok köszöntésén a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben
Fotó: Pezzetta Umberto

Az 50, 60, 65 és 70 éves pályán lévőket köszöntötték a színes diplomások ünnepségén

Az 50 éve diplomázottak közül tizenegyen vettek át arany díszoklevelet: Németh Ottóné Lukács Nóra, Dr. Szabó Antalné Hamar Éva, Gróf Andrásné Söjtöri Zója, Horváth József László, Letenyei Imréné Simon Erzsébet, Némethné Pukánszky Katalin, Fodor Istvánné Bicsák Terézia, Csécs Miklós, Papp Lászlóné Császár Márta Piroska, Szakács Borbála, Fenyvesi József. 

Hatvan évvel ezelőtt végeztek, így gyémánt diplomát nyolcan kaptak: Lukács Józsefné Máté Rozália, Völgyi Ferenc Józsefné Török Margit, Violáné Csepregi Györgyi, Nagy Lajosné Horog Irén, Nyakas Istvánné Bakos Tünde Katalin, Farkas BélánénKulcsár Mária, Dr. Körmendi Lajosné Kustán Zsuzsanna, Fábián István. 

A 65 évvel ezelőtt pályára lépett pedagógusok közül vas díszoklevelet vehetett át Kónya Miklósné Farkas Ilona, valamint Simon Zsigmondné Laki Éva. A hetven év után járó rubin oklevélben Pálfi Mihályné Dormán Mária, Dr. Sárdy Lászlóné Cseh Angéla és Loppert Tiborné Varga Mária Cecília részesült. 

 

A nyugdíjas pedagógusokat is elismerték 
 

Nyugdíjba vonulása alkalmából Szolgálati emlékérmet kapott Smalekker Istvánné, Némethné Dominkó Jutka, Császár Jánosné, Szántnerné Belső Anikó, valamint Sebestyénné Kauzli Zsuzsanna. A műsorban közreműködtek a Petőfi tagóvoda gyermekei és az Ady-iskola nyolcadikosokból álló Pipacsok énekegyüttesének tagjai, valamint az intézmény színjátszó tagozatos tanulói. A rendezvényen részt vett Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója, dr. Kocsis Gyula és Gecse Péter, a Városi Idősügyi Tanácsa alelnökei. 

Tavaly ugyancsak a városi hangversenyteremben köszöntötték a színes diplomás pedagógusokat. Az elismeréseket mindig az Idősek hónapja programsorozatban adják át. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában