Nagykanizsán a zene világnapját ünneplik

2 órája

Értő fülekre talált a Zenél a város program

A zene világnapjához kapcsolódva kedden Nagykanizsa több pontján minikoncertek és zenei előadások várták a járókelőket. A Zenél a város programsorozat ötletgazdája a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI volt, az ingyenes élmény mindenütt értő fülekre talált.

Benedek Bálint

A postahivatal előtt népdalcsokrokat énekelt a Kodály Zoltán Énekkar, de számos helyen felcsendültek még dallamok

Fotó: Szakony Attila

– A programsorozat ötlete még a Covid alatt fogalmazódott meg bennünk, mivel abban az időszakban nem tudtuk a koncertjeinkre behívni a közönségünket – mondta Baráth Adrien, a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI igazgatója. – Kitelepültünk az utcákra, a terekre, sőt meglepő helyszínekre, például játszóterekre is. Bár a vírus szerencsére lecsengett, a programsorozat maradt és azóta is sikeres. Az idén szerettük volna megszólítani az amatőr nagykanizsai zenészeket, kórusokat, és felvettük a kapcsolatot a város kulturális intézményeivel is.

A nagykanizsai postahivatal előtt, az Ady sétálóutcán például a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Központ falai között működő Kodály Zoltán Énekkar szórakoztatta a gyalogosokat, akik közül sokan lassítottak is lépteiken, ahogy meghallották az ismerős népdalcsokrokat. Püspökiné Jámbor Zsuzsanna, az énekkar szakmai vezetője elmondta: örömmel csatlakoztak a kivételes felkéréshez, s dunántúli, illetve alföldi dallamokkal lepték meg az alkalmi közönséget. Szerinte több ilyen villámcsődületszerű rendezvényre lenne szükség ahhoz, hogy az értéket képviselő kultúra minél több emberhez eljuthasson.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában