Immár a 8.

2023.01.08. 12:00

Táncosok is közreműködtek a Mura Térsége Tűzoltózenekar újévi koncertjén

Nyolcadik alkalommal tartott újévi koncertet a letenyei fúvószenekar jogutódjaként 2020 óta már Mura Térsége Tűzoltózenekar név alatt működő 40 fős együttes. A szombat esti programnak a becsehelyi faluház adott otthont.

Gyuricza Ferenc

Az újévi koncert.

Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A látványos bevonulót és a nyitó számot követően a település polgármestere, Németh Géza mondott újévi köszöntőt, ebben arról beszélt, hogy az 1848-as polgári forradalom hármas jelmondata – legyen béke, szabadság, egyetértés – ma is érvényes. Békét kívánt legalább Európának, szabadságot a Covid okozta bezártságot követően, s egyetértést a társadalomnak a nemzeti minimum tekintetében.

A Mura Térsége Tűzoltózenekar koncertrepertoárjában a legismertebb történelmi magyar fúvószenei darabok mellett francia és amerikai művek – például jazz átdolgozások, közismert melódiák – kaptak helyet. A zenekar bemutatta továbbá Gulyás László Széki muzsika című darabját is, amire meghívott közreműködőként a Kanizsa Táncegyüttes tagjai mutattak be koreográfiát.

A Mura Térsége Tűzoltózenekar bevonulása. A kép előterében Friman Martin karnagy
Fotós: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A koncert előtt Friman Martin karnagy lapunknak elmondta: ez már a nyolcadik alkalom volt, hogy az együttes újévi hangversenyt adott. Korábban rendszerint Letenye volt a helyszíne a rendezvénynek, ám miután 2020 óta újra tűzoltózenekarként működnek, Becsehely ad helyet a próbáiknak, ezért ide helyezték át évnyitó koncertjüket is, amit még két hasonló rendezvény követ januárban.

- Szintén hagyomány, hogy erre az alkalomra ellátogatnak hozzánk olyan zenészbarátaink, kollégáink, akikkel együtt jártunk konzervatóriumba vagy együtt végeztük el a zeneművészeti egyetemet – tette még hozzá a karnagy. – Ezúttal a Magyar Honvédség Központi Zenekarának egyik harsonása, Nagy Péter jött el, hogy együtt zenéljen velünk, továbbá a koncertet megtisztelte jelenlétével Dobson Tibor vezérőrnagy, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában