Programajánló

2023.03.13. 19:00

Március 15-i programok Nagykanizsán és környékén

Benedek Bálint

2022-es ünnepség Zalaegerszegen

Fotó: Pezzetta Umberto

Nagykanizsa

Március 14-én (kedd) elkezdődnek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulójára tervezett programok. Kedden 9 órakor az Ady utcai izraelita temetőben, majd 9.30 órakor a Tripammer utcai temetőben a kanizsai hősök előtt hajtanak fejet. Ezt követően 11.45 órakor szintén az ünnepi program részeként a Batthyány-gimnázium kis aulájában Petőfi Sándor mellszobrának avató ünnepségét tartják, melyen Balogh László polgármester mond avatóbeszédet. Március 15-én (szerda) 9 órakor a Nagykanizsai Fúvószenekar térzenéje nyitja a megemlékezést a Deák téren. Majd az ünnepélyes zászlófelvonás után a 48. gyalogezred emlékművénél koszorúkat helyeznek el. Ezután az ünneplők a HSMK-ba vonulnak, ahol az ünnepi köszöntőt követően „P.S.: Az utóvilág tudtára…” – a Piarista-iskola drámatagozatának műsorát láthatják az érdeklődők. Ugyanitt a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete nagykanizsai csoportjának Petőfi Sándor érmeken, plaketteken, pénzeken és bélyegeken című tárlata látható. A programok sora 16.30 órakor a Honvéd Kaszinó tükörtermében folytatódik, ahol „A kikelet fia” című emlékműsorban Utassy József költő verseit elevenítik fel. Zárásként 18 órakor a Kossuth térről indul a több emlékhelyet érintő fáklyás emlékező séta.

Zalakaros

Március 15-én (szerda) 9.30 órakor a városháza melletti Batthyány szoborhoz várják a nemzeti ünnep megemlékezésére érkezőket. Novák Ferenc polgármester ünnepi gondolatait követően a résztvevők koszorúkat helyeznek el, majd a Dalárda vegyeskar ad műsort.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában