A testületi ülésen 15 szolgálati lakás építése is szóba került

2 órája

Döntöttek Major Veronika keszthelyi díszpolgári címéről

Major Veronika Keszthely díszpolgára lesz. Erről is döntött a város képviselő-testülete a most záruló ciklus utolsó soros ülésén.

Péter B. Árpád

A keszthelyi testület úgy határozott: díszpolgári címmel ismerik el az olimpiai bronzérmes Major Veronika teljesítményét

Fotó: Belovári András

A grémium egyik legfontosabb határozata az volt, hogy az olimpiai bronzérmes sportlövő párizsi teljesítményét díszpolgári címmel ismerik el. Ehhez rendeletet kellett módosítani, hiszen ez évente eddig csak egyszer volt adományozható, az idei kitüntetéseket pedig a város napján már átadták. A testület jóváhagyta az előterjesztést, s a tervek szerint Major Veronikának a jövő héten átadják a díjat. A képviselők azt is elfogadták: a kiváló sportoló hosszabb távon használhatja a rendelkezésére bocsátott önkormányzati bérlakást.

Manninger Jenő polgármester elmondta, folytatódik a szolgálati lakások építése. Egy nyertes pályázat révén – jelentős önerő mellett – 15 új otthon épülhet. Előbb azonban bontási munkálatokra van szükség a Kísérleti utcában, a testület e feladatokra írt ki ajánlattételi felhívást.

A téli síkosságmentesítéssel kapcsolatban is meghozták a képviselők a szükséges döntéseket, hogy biztosítsák az előkészítő munka feltételeit. A városvezető kiemelte, így elindulhat a folyamat, de ha a következő testület másként látja a felkészülés módját, lehetősége van módosítani a határozaton. 

Ugyanakkor több döntést elhalasztottak, amelyek esetében nem sürgetett az idő. Így az új testület tárgyalja majd a Keszthelyi Televízió beszámolóját, illetve a személyszállítási feladatokról szóló előterjesztést. 

Manninger Jenő leszögezte, segítik az új polgármester és az októberben megalakuló testület felkészülését az előttük álló feladatokra. Hozzátette, úgy adják át az önkormányzatot, hogy annak nincs hitele, nincs eladósodva, sőt: még tartalékokat is felhalmozott. 

– A város bevételei jelentősen nőttek az elmúlt két évben. A célom az volt, hogy erősítsük a turizmust, ami teljesült, hiszen Keszthely az ország 10 legvonzóbb desztinációja közé került, tavaly már 320 ezerre nőtt a vendégéjszakák száma. Így a korábbi évekhez képest emelkedett az iparűzési és a turisztikai adóbevétel, s ezek biztosítják a város növekedését a jövőben is. Nyugodt szívvel adjuk át az önkormányzat irányítását szeptember végén az új testületnek – hangsúlyozta Manninger Jenő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában