Hétköznapi tárgyakból alkot egy londoni nő

2024.07.07. 13:30

Boci, boci tarka – no de miből van a farka?

Pár hónapja kering a Facebookon egy fotóösszeállítás, melyet valószínűleg többen is láttak már. Ruhaszárítókötélre aggatott ruhaneműkből készített "alkotások" fotói ezek: macska, zebra és különböző négylábú állatok elevenednek meg, ha tüzetesen megnézzük a képeket. Kíváncsiságtól vezérelve utánajártunk: ezek bizony egy művész alkotásai.

Zaol.hu

Az egyik a legismertebb alkotások közül. Tarka tehén - szárítókötélre aggatott ruhaneműkből

Forrás: helgastentzel.com

Az orosz származású, Londonban élő Helga Stentzelnek weboldala is van, ahol munkásságának története és minden megvásárolható alkotása is fellelhető. Az egyszerű, mégis nagyszerű kreatív gyűjtemény nézegetésével érdemes pár percet eltölteni, mert ha szerencsések vagyunk, beindítja bennünk a kreatív mechanizmusokat, az "out of the box thinking", azaz a megszokottól eltérő, szabad fordításban, a dobozon kívüli gondolkodást.

A Facebookon keringő legismertebb alkotások
Forrás: helgastentzel.com

S hogy miért szerencsések a kreatívan gondolkodók? Ahogy Edward de Bono, a laterális gondolkodás atyja mondta:

Kreativitás nélkül csak ismétlés és rutin van; mindkettő nagyon értékes a maga helyén, és viselkedésünk jórészt ebből áll, de a fejlődéshez, a változáshoz és az új irányokhoz kreativitás kell.

A művész egyik alkotásával
Forrás: helgastentzel.com

Az árakat elnézve – vagy csak gyermeki énünktől vezérelve – valljuk be, többünknek kedve támad ki is próbálni némelyik "szobor" összeállítását, de valószínűleg rá kell jönnünk, amennyire könnyűnek tűnik, épp annyira nehéz vállalkozás.

Részlet egy másik sorozatból.
Forrás: helgastentzel.com

Helga az Instagramon is hódít, ebben a videóban például egy szélmalmot "öltöztet" madárrá:

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában