Szombaton a 20 éves Halott Pénz lesz a sztárvendég

2024.08.03. 14:30

Bor.Zene.Zala: lecsapott a vihar, elmaradt egy koncert

A zalaszabari Kányaváry Borbirtok idén hatodik alkalommal rendezi meg a térség kiemelkedő könnyűzenei és gasztronómiai fesztiválját, az idén kétnapos Bor.Zene.Zalát. A fesztivál létrejöttének célja a Zalai Borvidék és a térség remek tételeinek népszerűsítése. A nyitónap időjárása megtréfálta a résztvevőket és az együtteseket is.

Benedek Bálint

A Csík zenekar Presser Gáborral kiegészülve adott koncertet

Fotó: Benedek Bálint

A fesztivál úgynevezett "bemelegítése" még verőfényes napsütésben indult még péntek délután, a keverőpultban egymást váltották a lemezlovasok. Mielőtt 20 órakor Presser Gábor és a Csík zenekar a közönség elé lépett volna elkezdtek sűrűsödni a gomolyfelhők a helyszín felett. A közönséget ez cseppet sem zavarta minden LGT dalt együtt énekelt a fellépőkkel, sokan táncoltak, együtt énekeltek a zenekarral. A hangulatra nem lehetett panasz, a borházak előtt kellemesen telt az este. A vihar azonban nem kegyelmezett, a koncert végére kegyetlenül lecsapott a helyszínre. Viharos széllel, sok, áztató esővel érkezett, közben pedig folyamatosan dörgött és szinte szünet nélkül villámlott.

A hangulatra nem volt panasz, minden kitelepült borháznál finom nedűket lehetett kóstolni
Fotó: Benedek Bálint

Ekkor a fesztivál szervezői a Follow the Flow együttes menedzsmentjével közösen a közönség biztonságát szem előtt tartva úgy döntöttek: nem tartják meg a koncertet. 

– Bár jogi értelemben nem, de erkölcsileg kötelezőnek érezzük kiengesztelni azokat a koncertlátogatókat, akik a második Follow the Flow fellépésre érkeztek – fogalmazott Szabadics Zoltán, a borbirtok tulajdonosa. – Emiatt a szombati koncertnapra is érvényes a pénteki jegy, vagyis utóbbi QR-kódjával be lehet lépni ismét.

Szombatra előreláthatólag esőt nem, de szelet jósolnak az időjárás jelentések. Kezdésként 15 órától Andro és Dj Roland "melegít" egészen 21 óráig, amikor az idén 20 éves Halott Pénz zenekar lép színpadra. Őket pedig 22.30-tól Lotfi Begi követi.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában