A közelmúltban Zalaegerszegen adtak koncertet

2 órája

Új dupla válogatásalbummal jelentkezik az Aurora zenekar

Október 5-én jelenteti meg legújabb albumát a közelmúltban Zalaegerszegen is fellépett Aurora a zenekar. A hazai punk-rock színtér első számú formációja ezúttal egy dupla válogatáslemezzel jelentkezik, amely az Esszencia II. címet kapta.

Gyuricza Ferenc

Az Aurora egy hete Zalaegerszegen adott koncertet

Fotó: Gyuricza Ferenc

A zenekar énekes-gitárosa, Víg László elmondta: az Esszencia II. értelemszerűen a 12 évvel ezelőtt megjelent hasonló album folytatása, s olyan dalokat tartalmaz, amelyek meghatározóak voltak az Aurora karrierjében. A lemez különlegessége, hogy nem egyszerűen összeválogatták rá a régi dalokat, hanem azokat újra rögzítették is. Az Esszencia II. 25 dalt tartalmaz majd. A felvételek során a jelenlegi tagok mellett közreműködött az a Szűcs Krisztián is, aki annak idején trombitása volt a győri punk-rock formációnak. Szűcs Krisztián azóta országszerte ismert és méltán elismert karnaggyá, illetve számos tehetséges növendék tanítómesterévé vált, de egykori zenésztársa, Vigi kérésére szívesen tért vissza a punk-rock zenéhez. Az Aurora az Esszencia II. felvezetőjeként a Hazafelé című dalt tette elsőként közzé. Az album országos lemezbemutatóját október 5-én tartják Budapesten, a Barba Negra klubban, ahol a dalokat különleges vendégek közreműködésével adják elő.

Fotó: Gyuricza Ferenc

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában