Magyar Kupa

2023.04.04. 22:38

Kupadöntőt ért a ZTE FC számára a kedd esti túlóra!

Tavaszi helyett leginkább fagyos hangulatban rendezték meg a labdarúgó MOL Magyar Kupa első elődöntőjét kedden este a ZTE Arénában, ahol a ZTE FC a Puskás Akadémia FC-t fogadta. Hatalmas küzdelemben hosszabbításra került sor és végül egy öngól döntött a ZTE FC javára. Amely ezzel 2010 után ismét bejutott a Magyar Kupa döntőjébe!

Kerkai Attila

Gergényi Bence, a ZTE játékosa lép ki két vendégjátékos között a kedd esti találkozón

Fotó: Pezzetta Umberto

ZTE FC–Puskás Akadémia FC 1-0 (0-0, 0-0, 0-0)
Zalaegerszeg, 2081 néző. Jv.: Vad II. (Tóth II., Garai).
ZTE FC: Demjén - Huszti (Lesjak, 110.), Mocsi, Kálnoki-Kis, Csóka (Grezda, 117.) - Tajti, Szendrei - Meschack, Szalay (Kovács B., 102.), Gergényi - Ikoba (Németh D., 117.). Vezetőedző: Ricardo Moniz.
Puskás FC: Markek - Bartolec, Spandler, Golla, Ottewill - Plsek (Slagver, 46.), Favorov - Levi (baluta, 89.), Gruber (Komáromi, 71.), Corbu (van Nieff, 64.) - Colley (zahedi, 46.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt.
Gólszerző: Bartolec (119. - öngól). 
Sárga lap: Csóka (42.), Szendrei (105.), illetve Ottawill (85.), Komáromi 89.)

A Magyar Kupa döntőjébe jutás volt a kedd esti tét, ami mindkét együttes számára fontos volt. A ZTE FC számára ezt volt az egyetlen lehetőség, hogy reménye legyen kiharcolni a nemzetközi kupaindulás lehetőségét. A Puskás FC-nek szintén, ám a felcsútiak számára még a bajnokságban is elérhető a nemzetközi indulást biztosító helyezés.

Az NB I-es csapatok a 3. fordulóban csatlakoztak a küzdelmekhez, a ZTE FC az elődöntőig négy idegenbeli mérkőzést játszott, a Kaposvár, a Kazincbarcika és a Békéscsaba ellen is egyaránt 2-0-ra nyert, majd a Mezőkövesd elleni 4-1-es sikerrel jutott a legjobb négy közé. A Puskás Akadémia a Csákvárt 5-2-re és a Fehérvárt 1-0-ra győzte le idegenben, majd hazai pályán az Újpest ellen 0-0 után, 11-esekkel diadalmaskodott, végül a DVSC otthonában elért 3-1-es sikerrel jutott az elődöntőbe.

Már a második percben vezethetett volna a Puskás FC, hiszen Colley lépett ki középen és csak rajta múlt, hogy ebből a helyzetből nem lett gól. Fölé lőtt, de nagyon... A vendégek tűntek pontosabbnak és veszélyesebbek is voltak az akcióik. A ZTE FC a félidő közepétől kezdett határozottabb lenni, így a 21. percben Ikoba került helyzetbe, de nem jutott el lövésig, hiszen összezártak előtte a védők. Egy gól is esett, azonban Mocsi lesről talált be, de a televíziós felvétel alapján nem volt az... Aztán a 40. percben előbb Huszti, majd egyből ezután Meshack lövését kellett a bal sarokból kiszednie Markeknek. Ezek már helyzetek voltak, de gól nélkül ért véget az első félidő.

Két helyen frissített a vendégcsapat a szünetben, viszont a ZTE FC csapata lendületben maradt, viszont ezt követően a Puskás FC percei következtek. Az 55. percben Zahedi nagy helyzetből lőtt az oldalhálóba. Az 57. percben pedig Huszti 22 méterről nagy lökést eresztett meg kapura, és Markek kapusnak megint csak nagyot kellett védenie. Nem volt tehát unalmas a játék és a ZTE ment is előre, így például a 63. percben Meshack kapott jó labdát, hogy aztán a 16-oson belül elessen, de nem volt semmi... Aktívabb volt az egerszegi együttes, de a gól hiányzott, igaz, az mindkét csapat játékából. Érett a hosszabbítás, hiszen már az utolsó tíz percen belül tartott a mérkőzés. A 87. percben Meshack jutott el lövésig, de pont Markek ölébe.

Az egerszegiek 2010-ben már szerepeltek a döntőben, akkor a Debrecen ellen léptek pályára, és 3-2-es vereséget szenvedtek. A zalai gólokat Pavicevic és Rudnevs szerezték.

Nem született gól, következett a hosszabbítás. A kérdés az is volt már, hogy miként bírja a ZTE, hiszen még egyet sem cserélt Ricardo Moniz, és az néha már látszott, hogy egy-egy labdára gyorsabban érnek oda a vendégek. De nem volt gond ezzel, a ZTE játékosai bírták. Letelt az első 15 perc, továbbra is gól nélkül és már csak öt perc maradt a hosszabbításból is. Aztán a 119. percben még egy utolsó támadással Meshack indult meg, jobbról laposan beadott, és Bartrolec két méterről a saját kapujába kotorta a labdát, öngól!

És ezzel a találattal a ZTE FC megnyerte a találkozót és bejutott a Magyar Kupa döntőjébe! Méghozzá megérdemelten, hiszen óriásit harcolt érte.

A ZTE FC idei kupamérkőzései:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában