A Zalaszentgrót hazai pályán kapott ki a Monortól és búcsúzott

2022.09.17. 17:15

Manzinga duplájával nyert és jutott tovább a ZTE FC

A MOL Magyar Kupában Kaposváron kezdte meg szereplését a ZTE FC NB I.-es labdarúgó csapata, amely a jelenleg NB III-as Kaposvári Rákóczi FC vendége volt. A papírformát érvényesítette az egerszegi csapat, amely Christy Manzinga duplájával 2-0-ra győzött és jutott a legjobb 32 közé. A Zalaszentgrót hazai pályán kapott ki a Monortól és búcsúzott.

Kerkai Attila

Christy Manzinga (kékben) duplázott a Kaposvár ellen. Fotó: Lang Róbert/Somogyi Hírlap

Kaposvári Rákóczi FC - ZTE FC 0-2 (0-0)

Kaposvár, 300 néző. Jv.:  Kovács J, Z. (Becséri, Szabó D.).

Kaposvár: Mikler D. - Heil, Bíró (Zólyomi, 55.), Kocsis D., Böndi - Ekker, Borbély, Horváth B. (Kovács L., 83.), Pintér M. (Grabarics, 64.), Kálmán Sz. (Szederkényi, 55.)- Mayer M. (Országh, 83.).  Vezetőedző: Horváth Rudolf.

ZTE FC: Demjén - Lesjak,  Kálnoki-Kis, Mocsi, Csóka - Tajti, Sankovic - Májer M., Németg D. (Diego, 46.), Gergényi - Manzinga. Vezetőedző: Ricardo Moniz.

Gólszerzők: Manzinga (54., 64.).

A legjobb 64 között csatlakoztak a MOL Magyar Kupa mezőnyéhez az NB I.-es  csapatok, köztük a ZTE FC. Ricardo Moniz  együttesének első útja ebben a sorozatban  Kaposvárra vezetett.  Az, hogy a zalaiak komolyan vették ezt a találkozót mi sem jelzi jobban, mint az összeállítás, hiszen  Ricardo Moniz  alig változtatott azon a csapaton, amely általában a bajnoki mérkőzéseken is   szerepel, viszont a fiatal Csóka Dániel  tétmérkőzésen  először volt ott a kezdőben, továbbá   a támadó Christy Manzinga  is  helyet kapott benne. Az első percektől a ZTE FC játszott fölényben, a Kaposvár inkább arra figyelt, hogy  nagyon ne nyíljon ki. Az egerszegieket most is  elkísérték  szurkolói az idegenbeli találkozóra, de ez megszokott a kék-fehérek esetében. Voltak helyzetek, így Lesjak  lövése  is veszélyes volt, de nem született a gól az első félidőben. A 30. perctől  viszont nagy eső érkezett, amely  kitartott a találkozón. A második félidőben is  nagy  fölényben  futballozott a ZTE FC,  és az 54. percben Gergényi  átadásából Manzinga megszerezte a vezetést.  Gergényi a felső lécet találta el fejjel,  a csereként beállt Diego  pedig a jobb oldali kapufát  lőtte meg. A 64. percben  Tajti előre ívelése után Manzinga   emelte át a kapuson a labdát, amivel már két góllal vezetett a zalai együttes.   A mérkőzés hátra lévő részében is sok helyzete volt a zalaiaknak, közben a kaposvári kapus is bravúrral védett.

Több gól nem esett, a ZTE FC biztosan  jutott be a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé.


A megyei I. osztályban szereplő Zalaszentgrótnak hazai pályán nem sikerült a továbbjutás. Az NB III-as Monor szűk győzelemmel lépett a legjobb 32 közé.
Zalaszentgrót–Monor 2–3 (0–1)
Zalaszentgrót, 150 néző. Jv.: Hartnung (Szkrajcsics, Blum).
Zalaszentgrót: Tóth Zs. – Pődör, Buzási, Csik (Tóth D., 58.), Baráth, Ferenczi, Horváth B. (Horváth S., 67.), Iberhart, Penczák, Horváth D. (Kiglics), Gájer P. (Fábián, 77.) Edző: Jankovics Péter.
Monor: Gerencsér - Puskás (Urbin, 52.), Olasz, Mlinárcsik, Szabó B. - Szabó Zs., Farkas Á. (Papp, 88.), Juhász, Haragos (Rácz, 72.) - Agóts, Hulicsár, Vezetőedző: Kurucsai Milán.
Gólszerzők: Horváth D. (50.), Fábián (79.), illetve Hulicsár (2.), Agóts (49.), Szabó Zs. (75.).
Hidegzuhanyként érte a zalaszentgrótiakat a második percben, hogy sorozatos védelmi hibák után megszerezte a vezetést a vendégcsapat. A hazaiak eltüntették az osztálykülönbséget, de az első félidőben gólt nem sikerült szerezni. A második játékrész gyors vendéggóllal kezdődött, eldőlni látszott ekkor a találkozó, ám a szentgróti csapat visszajött a mérkőzésbe (1-2). Azonban újra jött egy Monor-gól, ám egyből jött a hazai válasz (2-3). A Zalaszentgrót egy nyerhető mérkőzést veszített el, a zalai csapat tagjai gratulálnak a Monornak a továbbjutáshoz, és hazai oldalon az is elhangzott: Zalaszentgrót városa nagyon büszke az együttesre, amely nagyot harcolt, de most nem sikerült a továbbjutás.
 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában