Kétszer hatvan percet játszottak

2024.07.06. 13:41

Egy lesgól és egy kipattanó lett a ZTE FC veszte

A nyári felkészülés harmadik edzőmérkőzését játszotta le a ZTE FC labdarúgócsapata, amely Lendván lépett pályára, de ezúttal nem a lendvaiakkal találkozott, hanem a horvát NK Varazdinnal.

Kerkai Attila

Sajbán Máté fejese után a labda útban a kapu felé a szombati edzőmérkőzésen

Fotó: Szekeres Péter

ZTE FC–NK Varazdin (horvát I.) 0-2 (0-1)
Lendva. 
ZTE FC, 1. félidő: Gundel-Takács B. - Medgyes, Safronov, Evangelou, Nyíri - Sajbán, Sankovic, Csonka, Mim - Dénes Cs. V., Kiss B. 
2. félidő: Németh E. - Györe (Deme), Szendrei, Várkonyi, Cubrilo - Csóka Do., Bakti, Németh D., Boros - Klausz, Spoljaric. 
Gólszerző: Mamic (21.), Segovic (118.)

A szombaton 11 órakor kezdődött találkozó előtt nem sokkal a ZTE FC honlapján hivatalosan is bejelentette, hogy távozik az együttestől Ubochioma Meshack. Amit már egy nappal korában is tudni lehetett, de maradjunk a hivatalos közlésnél: a klub nem tudott megegyezni a folytatásról a nigériai támadóval, így közös megegyezéssel elváltak az útjaik. Meshack 2020-ban érkezett a ZTE FC-hez, két szezont töltött kölcsönben a Nafta együttesénél, azóta pedig az egerszegieket erősítette.

Szóval, Lendván pont ott lett volna szombaton a helye Meshacknak is, hiszen ismerős lehetett volna neki a környezet, de természetesen már nem volt ott a csapattal. A szombati ellenfél a horvát élvonal legutóbbi hatodik helyezettje volt, így összességében egy jó varasdi csapat volt az ellenfél. Ezúttal négyszer harminc perces játékidőben állapodtak meg a felek, szóval egy intenzív, kétórás játékkal következő időszakra készülhettek a csapatok. A horvát csapat dinamikus együttes benyomását keltette, de azért bele-belehibáztak a játékba ők is. Kiegyenlített volt a játék, a 21. percben viszont egy megpattanó labda után lesgyanús helyzetből szerzett vezetést a Varazdin. Egerszegi oldalon v is voltak ígéretes akciók, de a végén nem jöttek a jó megoldások. Az első óra második felében játszott jobban a ZTE FC, szép támadásokat vezetett, egy alkalommal a horvát kapus az utolsó pillanatban ütötte el a labdát a fejelni készülő Sajbán elől. Ekkor kifejezetten jól játszottak a kék-fehérek, megérdemelték volna a gólt, vele együtt az egyenlítést. 

A szünetben kiderült, miután visszanézték a felvételt, hogy a varasdiak gólja lesről született, de ezt már nem lehetett visszavonni... A második 60 percre teljesen új csapatot küldött pályára Márton Gábor és az ellenfél edzője is, hiszen éppen az volt a cél, hogy mindenki kapjon megfelelő meccsterhelést ezen a napon. A horvátok valamivel jobbak "kapták el" ennek a játékrésznek az elejét, Németh Ervinnek volt egy nagy mentése is. Ekkor is voltak jól induló zalai támadások, és azért ne feledjük, pontban délben játszani a nagy hőségben cseppet sem volt ideális. Spoljaric lövésénél a kapufa mentett, majdnem meglett az egyenlítés és meg is érdemelte volna a ZTE, hiszen a meccs vége felé megint jobban muzsikált. Szerzett is egy gólt a zalai csapat, de a játékvezető kezezést ítélt, kintről nem nagyon látszott, hogy ki követhette el... A vége előtt két perccel aztán egy kipattanó labdát juttatott a kapuba a varasdi csapat, de két góllal nem volt jobb. Csak nem volt zalai találat, ami nagyon hiányzott.

A ZTE FC hétfőtől visszatér Lendvára, hiszen egyhetes edzőtáborba vonul Márton Gábor együttese. Szerdán és jövő szombaton is két mérkőzés szerepel a programban, hiszen a keret ezeken a napokon két részre lesz osztva. Viszont jelenleg még nem teljes a létszám, főleg elöl, a támadóposztokon hiányos az egerszegi keret.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában